Första gången i Filippinerna

Av Zanah87
10 juli 2015 13:13
Visningar: 654
Hej

Jag och min pojkvän ska åka 3 veckor till Filippinerna jan/feb 2016.
Vi vill absolut besöka El Nido ett par dagar men sen vet vi inte hur vi ska lägga upp resten av resan.

Bad, snorkling, shopping och zipline står på önskelistan :)

Någon som har tips på en bra rutt?
23 juli 2015 19:48
Mitt förslag är 1 vecka El nido. 1 vecka båtresa med Tao. Båten går mellan El nido och Coron. I Coron stannar ni några dagar för supersnorkling. Därifrån till Boracay för party och bad. Tänk på att det är det kinesiska nyåret är i februari och då blir det fullt på alla turistorter.
29 juli 2015 22:53
Hej! Vi var tre veckor i Filippinerna i Mars :)
Vi reste till Malapascua först. Min rekommendation i filipinerna är att fråga sig runt när man väl är där. Det är väldigt svårt att hitta bra information innan. Vi fick jätte bra tips av lokalbefolkningen och kom till jätte vackra ställen. Vi ville ha natur, dykning, snorkling och upplevelser och behövde därför komma ifrån turistorterna lite!

När vi var i cebu åkte vi på en utflykt där vi repellera och hoppade ner för vattenfall! Det var bland de bästa jag gjort! så sjukt roligt!

Vill bara säga att pruta på!! ;)

Har tyvärr inga tips åt det hållet ni vill men fråga gärna om ni skulle ändra er eller undrar nått annat!
Av Php
6 aug. 2015 22:33
Från flygplatsen på Palawan, Puerto Princessa till El Nido tar det ca 6 timmar, går även små direktflyg från Manila till den lilla flygplatsen strax utanför El Nido. För bra info om El Nido, boende, island hopping, flyg & transfer kolla in http://www.elnidoboutiqueandartcafe.com/, mycket bra info där! Vanligast är klart att flyga till Puerto Princessa, turen upp till El Nido är fin :)
På vägen tillbaks bör ni stanna till i Sabang (ca 4 timmar från El Nido & sen ytterligare 2 timmar till Puerto Princessa) där ett av världens 7 underverk finns, Underground River, grymt, bör inte missas! Bo här ett par dagar om budget finns http://www.sheridanbeachresort.com/ De kan även hjälpa till att boka Underground River som måste bokas minst 1 dag innan pga att man måste ha 'permit', & det är ett visst max antal per dag. Åk tidigt på morgonen, bäst & minst kö :)
I El Nido är island hopping minst 1 dag ett måste! Finns tur A,B,C,D att välja på.
Snorkling ska vara väldigt bra på vissa ställen, fråga er fram :)
5 dagar i El Nido, inte mindre tycker jag, när man väl är där vill man gärna ha mer.. :)
År 2015 är definitivt Palawans år, med många fina utnämningar! 99,9% av alla som åker dit älskar det!
Att tänka på; I El Nido (eller Sabang) finns ännu ingen Bankomat (även om det ska vara på G), ta med gott om Peso, även usdollar är bra att ha i reserv går att växla överallt!
I El Nido ska det finnas en zip line.

Coron verkar &så toppen, det ser ut som El Nido, samma typ av skärgård. Har tyvärr inte varit där men om jag hade haft bara 3 veckor hade jag nog hoppat det & istället hunnit mer något annat annorlunda ställe.
Gillar ni lite mer 'turist' ställe är Boracay grymt, även om en del inte gillar det o andra inte alls. Har själv varit där 3ggr & tycker det är toppen, det finns något för alla på ön & white beach har flera gånger röstats fram till finaste stranden i världen.
På Boracay finns mängder av Bankomater.
Boka med fördel er transfer från flygplatsen till hotell med http://www.southwesttoursboracay.com/ mycket smidigt & billigt.
Det finns 2 flygplatser för att ta sig till Boracay, Kalibo & Caticlan. Kalibo är större flygplats, tar 2 timmar fin resa till Boracay & du kan välja valfri vikt på incheckat bagage. Caticlan ligger granne med Boracay, dit flyger du med propellerplan, max incheckat bagage är endast 10kg.
Vanligaste flygbolag är www.cebupacificair.com, vi har alltid använt dom på alla våra inrikesflygningar & det fungerar i regel bra.

& som det nämnts innan, tänk på kinesiska nyåret, mycket folk på Boracay då!
www.myboracayguide.com har rätt bra info om boracay

Trevlig resa! :)

MVh
Av Barbaro
20 sep. 2015 11:28
Kom till Panglao Bohol där har ni bad, fantastisk snorkling och zipline.
Flyg från Manila till Tagbilaran på Bohol och taxi el tricykel till Alona på Panglao.