Selous eller Serengeti

3 maj 2016 20:35
Visningar: 265
Vi funderar starkt på att besöka Tanzania för en safari men står lite rådvilla ifall vi ska satsa på Selous eller Serengeti med Ngorongorokratern?
Vad jag har förstått att Selous lugnare med mindre folk men att Serengeti med Ngorongorokratern verkligen är en upplevelse!

Det vore tacksamt ifall man kunde få någon typ av tips vad ni andra anser.
Av Mr_b
8 maj 2016 15:16
Hej

Jag har varit i båda parkerna. (Och på en del andra safaris också.)

I Serengeti/Ngorongoro kan du se alla Big Five (inga garantier såklart) och djurlivet är rikare och naturen ännu vackrare. Seronera River är den Leopardsäkraste platsen på jorden tillsammans med South Luangwa i Zambia. Har du inte varit på Safari förut är det Serengeti jag skulle rekommendera.

Att det är mycket folk på sina ställen i Serengeti är sant och om man ser det positivt gör det safarin rikare - du har fler ögon som spanar och du hittar djuren genom att kommunicera med andra bilar. Främst är det mycket folk nere i Ngorongoro, men jag skulle aldrig vilja ha missat den upplevelsen ändå.

I Serengeti är det viktigt att ha kolla på migrationen - kolla var den är när du ska åka. Vi missade den största migrationen men hade ändå många fina upplevelser.

Till Selous åkte jag för att det är vildare, kargare och väldigt vackert längs Rufiji river. Åkte också för att se Wilddogs, vilket vi inte gjorde. Färre turister än Serengeti men inte tomt - om du absolut inte vill träffa andra turister är det bättre att satsa på än mer avlägsna ställen som t ex Ruaha eller i värsta fall Katavi. Bra fågelskådning längs Rufiji River i Selous också.

Till sist en varning för Zanzibar. Primitivt, överreklamerat, osäkert, överexploaterat och helt enkelt för turistiskt. Finns många bättre badställen i Tanzania. Kolla t ex Pangani.

Hälsningar

MrB