Tips om hur man ska gå till väga för safari i Tanzania

29 apr. 2018 13:17
Visningar: 815
Hejsan!
Jag och min pojkvän ska till Tanzania i höst, vår plan är att landa i Arusha och sedan gå på safari i max 5 dagar för att sedan flyga till Zanzibar resten av resan. Min fråga till er som jag gärna vill ha hjälp med är hur man ska gå till väga med safari. Vi har varit inne på lite sidor och även varit i kontakt med ett bolag men priserna känns väldigt höga. Därför undrar vi om någon har testat att boka safari på plats i Arusha på några dagar och om priserna är annorlunda då? Hur skulle ni gjort? Tar gärna emot flera tips då vi aldrig varit på en liknande resa innan! :)
Medlemmen har tagit bort svaret
29 apr. 2018 19:32
Grymt tips, tackar! Har kikat endel på https://www.safaribookings.com/ . Där ligger det flera olika reseförslag som landar på ungefär 6-8000 kr per person för 4-5 dagar. Det är väl denna summa vi tänkt oss på ett ungefär, eftersom vi ska spendera några veckor på Zanzibar också. Är det någon som använt sig av denna sida, är den pålitlig? Verkar som ett "pricerunner" för safaris typ, man får nog kolla upp vissa grejer innan. Men det vore kul om någon här har testat den sidan :)

Vad kostade eran safari på ett ungefär Marywood? Vi har fått ett förslag på 17 000 per person för 6 dagar, alltså endel över vår budget.

Mvh
Lola
Medlemmen har tagit bort svaret
29 apr. 2018 22:11
Yes och det var det billigaste hittills haha. Okej, härligt! Det låter mer som vår grej, tackar så hemskt mycket för hjälpen, vi ska kolla med JM tours!

Mvh
Lola
Medlemmen har tagit bort svaret
29 apr. 2018 22:37
Okej okej :) Ja precis, det är vad vi har tänkt oss att lägga för så många dagar också. Vi skickar iväg ett mejl dit med, återigen, tack så hemskt mycket! Kan uppdatera tråden med vad de båda arrangörerna ger för offerter :)

Mvh
Lola
Av Tintani
2 maj 2018 20:24
Priserna varierar ofta pga tre saker, vilka parker man besöker, om man bor inne eller utanför parken och vilken typ av fordon. Vill man till Serengeti/Ngorongoro, i egen safaribil (typ Landrover med möjlighet att öppna taket och vill bo inne i parken så landar prislappen ganska ofta runt 3000 kr/per/dygn. Kan man tänka sig de mindre parkerna som tex Tarangirie, dela fordon och bo utanför kan du hitta till bättre pris.
Här kanske du kan hitta fler tips: http://cathinkaingman.se/den-basta-julresan-safari-i-tanzania/
2 maj 2018 21:42
Okej, tack så mycket Tintani för dina tips och länken! :)
Vi fick svar från JM tours på en tur på 4 dagar för ett pris som låg på 1,875 USD per person vilket är väldigt mycket tycker vi. Vi börjar nu fundera på om vi inte ska boka en arrangör på plats då det verkar vara billigare, men vi får maila runt lite till. :)
Medlemmen har tagit bort svaret
Medlemmen har tagit bort svaret
3 maj 2018 19:37
Hej
Den lät ju helt ok! Ska maila dem för mer info direkt, bäst pris hittills iallafall :)
Mvh
Lola
Medlemmen har tagit bort svaret
Av Tommy
23 aug. 2018 21:37 (redigerad)
Vi åker med Chifs Tours om en månad och valt sex dagar med ett bättre boende än tält och det kostar oss 15.000 kronor per person.
https://chiefstours.com

Vi kände att det blev mycket för de pengarna med dem.
Det fanns några andra alternativ men inte så mycket fint att se på som vi tyckte. Sedan fanns det många som var mycket dyrare.
19 sep. 2018 19:31
Vi åker till Tanzania Januari. Vi kommer att leta safari på plats. Jag har erfaren sedan en tidigare safari . Att det är det billigaste alternativet. :) . minst lika bra . Men då bör man åka i grupp med andra turister för säkerhetens skull .
13 okt. 2018 22:49
Hej! Har ni varit iväg ännu? Isåfall har ni haft en bra resa? Och vad blev det för safari? :)
Av Tommy
14 okt. 2018 17:46
Citerat från Hanssonjosefin:
Hej! Har ni varit iväg ännu? Isåfall har ni haft en bra resa? Och vad blev det för safari? :)
Hej och tack för frågan. Jo vi kom iväg och vi avslutade vår safari för två dagar sedan. Nu är vi på Zanzibar och njuter av sol och bad.
Vår safari gick till tre nationalparker, Tarangire, Serengeti och Ngorongoro under de fem dagar vi var ute. Vi valde här det dyrare boalternativet standard istället för budget där det var mer ett hustält som vi bodde i istället för ett mindre tält. I vårt tält fanns en dubbelsäng, toalett och dusch. Vi uppskattar ytan till totalt 35 kvm. Mycket fint och väldigt bekvämt. Helt rätt val för oss.
Vi valde att åka med grupp i jeepen för prisskillnaden var mycket större än om vi hade valt privat tur vilket vi inte tyckte var befogat.
Nu hade vi turen att det inte var några fler som skulle åka på safari med denna firma denna dag vi startade så vi fick en egen bil och chaufför ändå. Det kändes lyxigt värre att dra iväg ensamma men när vi kom till parkerna och såg alla andra bilar där det oftast satt två personer i varje bil förstod vi att det är det vanligaste att man väljer privat tur.

Vi är väldigt nöjda med att ha upplevt safari. Vi är väldigt nöjda med vårt boende och vi är mycket mycket nöjda med alla djuren vi har sett. Så mycket djur och så nära vi har kommit dem alla. Helt fantastisk och oförglömligt. Men, och här kommer vår helt subjektiva uppfattning om Tarangire och Ngorongoro vilket kanske inte alla tycker, vi hade kunnat avstå att besöka dessa två parker, så här efteråt så hade ett besök på Serengeti nationalpark varit helt lagom på många sätt.
Om vi börjar från början så utgick vi från Moshi och det innebar en bilresa på cirka 12 timmar dag ett. Under dessa timmar stannade vi för lunch och sedan svängde vi förbi Tarangire i cirka två timmar för att sedan åka vidare mot Serengeti. Vi kom inte hela vägen fram utan övernattade i ett tältläger ett par timmar innan inkörningen i parken. Vi hade då runt tre timmar kvar till vårt läger inne i Serengeti.
Då vi hade varit i Serengeti och skulle åka hem sista dagen blev det ett besök i kratern Ngorongoro på cirka två timmar. Under den här dagen satt vi i bilen igen under 12 timmar för att göra samma resa tillbaka till Moshi. Nu ska ni veta att de vägar som man åker på i parkerna är mer likt en tvättbräda än en jämn fin asfalterad väg hemma i Sverige. Man sitter och skumpar och hoppar en hit och en dit under timmar. Nu vet inte vi om vi hade oturen och få Rally-Kalle till chaufför men att pressa plattan i mattan och hålla 80-90 på grusvägarna, i kurvor och nedförsbackar eller om det är en regel bland alla dessa chaffisar. Men det är definitivt ingen rolig upplevelse i alla timmar.

Angående parkerna så såg vi alla djuren och på mycket nära håll i Serengeti så därför kändes det fjuttigt om ni förstår att köra ner i Ngorongoro och se dem igen men nu på mycket längre avstånd och veta att vi efter detta ska åka i åtta timmar innan vi kommer tillbaka till Moshi. Serengeti är nummer ett men så klart kan de andra parkerna ge andra något som inte vi såg.

Men vi var rörande överens om att det var helt okej att bila till Serengeti vilket innebar att och åka igenom samhällen, se liv och rörelse, uppleva Tanzania genom bilfönstret och stanna till på en park om man vill det men att ta flyget tillbaka istället som tar under timmen. Boka alltså en fyradagar safari och lägg de andra pengarna på flyget tillbaka.

Priset på vår femdagars safari med standard boende kostade $1750 per person.
Av Llopez
11 feb. 2019 01:48
Hej! vill du berätta hur din resa gick till & priser. Jag åker nu i mars och försöker få in så mkt info som möjligt, har bara hittat jättedyra deals för safari.
vi flyger från dar es saalam - arusha , Jag tänkte boka eget hotell o sedan bara kontakta en guide för o få de billigast . men vet inte om det gör nån skillnad. Vi tänkte vara i arusha i tre dagar! tar allll info jag kan få :)
3 mars 2019 09:24
Hej!

Vi reste till Tanzania och Zanzibar september 2018. Vi bokade safari med en lokal resebyrå från Arusha som jag verkligen kan rekommendera. Han ordnade de bästa 7 dagarna i mitt och min mans liv som vi någonsin har upplevt.

Han är relativ nyöppnad och har jobbat som guide i 7 år men två år tillbaka har han startat eget. I och med att han är relativ ny egen företagare så har han mycket rimliga priser. Han är själv en Massai och besitter all information som man behöver i en guide.

Företaget heter Brown Parrot Safaris och ni hittat honom på Facebook men han är enklast att komma i kontakt med via whatsapp. Hans nummer är +255755652097.

Vi kom även i kontakt med en byrå i Zanzibar som ordnade alla utflykter och transfer till och från flygplatsen. Han heter Asaed och ni når även honom på whats app på nummer 00255655846082.

Hoppas informationen kommer till nytta vid planeringen av resan.
Safari
Tanzania Bettis65, 21 apr. 2019
Updaterad av Ayunggyan för 5 veckor sedan
3
Ska till Zanzibar i februari 2020 och undrar om man kan boka safari i förväg? Vi vill åka på en kortare safari tur på 2 dagar! Är det ens möjligt? Elisabeth ... Ayunggyan: Hej! Jag har i andra forum tipsat om en safariarrangör som vi använde oss av när vi åkte på safari i Tanzania i september ...
Tanzania, safari + Zanzibar. Safari från Arisha eller Dar es Salam ?
Tanzania Viko70, 23 jan. 2018
Updaterad av Viko70 för 13 veckor sedan
22
Hej, vi ska till Tanzania i slutet på december, över julen/nyårsafton. Vi börjar fundera på hur vi ska organisera resan på bästa sätt förstås. En enkel fråga men viktig för oss, till och börja med: är det smidigare/billigare med att landa i Arisha och börja 5 dagar safari därifrån eller från ...
Safari Tanzania och Zanzibar
Tanzania Mittmi, 5 apr. 2010
Updaterad av Tommy för 1 år sedan
28
Hej!! Ska åka till Tanzania i Februari nästa år. Vill börja med safari en vecka och sedan bo 14 dar på Zanzibar. Har kikat runt litebland resebolagen men även funderat på att ordna allt själv. Tacksam för alla tips,,känns som det är mycket att sy ihop. Undrar bl a hur mycket man kan spara på att ...
Safari
Tanzania Botan, 20 jan. 2017
Updaterad av Safarigirl för 2 år sedan
3
Har ngn bokat eller åkt med Dahls safari? Vad tyckte ni om dem? bra resp dåligt?? ... Safarigirl: Hej! Vi åkte till Tanzanina förra året vid denna tiden och var supernöjda, vi bokade 6nätter, 7dagar på safari och sedan en vecka på zanzibar. Skulle verkligen rekommendera att börja titta på att ...
Safari från Zanzibar
Tanzania Patlin1, 16 dec. 2016
Updaterad av Botan för 2 år sedan
4
Hej alla! Vi åker till Zanzibar den 6/1 2017. Är det möjligt att därifrån ta sig till fastlandet för 3-4 dagars safari till ett vettigt pris? Mvh Patrik ... Botan: Finns ju oxå safarin från Dar. Ni tar båten över till Dar es salaam (tar ca 3 timmar). Därifrån arrangeras safari turer. Dessa ...
Kilimanjaro, Safari
Tanzania Agnes89, 28 juni 2016
Updaterad av Agnes89 för 2 år sedan
2
Hej! Jag och min sambo funderar antingen på att åka till USA eller till Afrika i november. Planen är att vi ska vara borta 3 veckor. Om vi åker till Afrika vill vi bestiga Kilimanjaro och göra en Safari-tur samt även ev lite sol och bad om det hinns med. Är det någon som gjort en ...

Tanzania Afrika

Tanzania är ett land för riktiga äventyrare. Här får du tropisk värme, storstad, spännande afrikansk kultur, häftiga sevärdheter och åka på safari och uppleva ett fantastiskt djurliv i otroliga naturområden.

Naturen och djurlivet i Tanzania får du ingen annanstans i världen. Åk på safari i Tarangire eller Serengeti Nationalpark och upplev geparder, zebror, hyenor, flodhästar, lejon och elefanter i den förbluffande naturen med otroliga träd, sjöar och vattendrag. Lär dig mer om Afrikas historia med ett besök hos massajerna i en by i Ngorongoro. Regnskogen i Udzungwabergens nationalpark, Kilimanjaro, högsta berget i Afrika och de vackra naturområdena kring Victoriasjön är alla fantastiska upplevelser.Dar es-Salaam, som är landets största stad, erbjuder både pulserande stadsliv och avkopplande strandhäng. Åk till Kariakoo Market och fynda prisvärda tyger och kryddor, ät och drick gott till skön musik på Mbalamwezi Beach Club eller sola och bada med en drink i handen på lokalbefolkningens egen favoritstrand, Coco Beach. Bongoyo Island och Mbudya Island är också två populära stränder. Ta en tur till paradisön Zanzibar och slappna av på kritvita stränder i värme som i princip aldrig går under 30 grader dagtid. Bada vid korallrev, strosa på stadens fina gator och njut av god mat.