Sardinien sommaren 2014

11 maj 2014 17:56
Visningar: 1800
Vi är en familj (två vuxna & två äldre tonåringar) som planerar att åka till Sardinien i juli/augusti två veckor flyger till Alghero.
Söker tips på boende?
Vi funderar på att dela resan i två ev tre delar, gärna sista delen av resan i Alghero.
Vilket ställe ett ett bra komplement?
Om det går föredrar vi att förflytta oss utan bil, någon som gjort det?
Övriga tips är självklart välkomna.

Tack på förhand!
12 maj 2014 12:17
Hej!

Mitt första råd är att hyra en bil, om du vill besöka andra ställen.
Jag rekommenderar dig att besöka: Stintino, Bosa, Castelsardo, Asinara, La Maddalena, Santa Teresa di Gallura...Tänk på att juli och augusti är högsäsong månader och under dessa perioder, då finns det också många personer/turister på stranden, till exempel!

Man kan bo på en agriturismo där man kan också äta bra mat (hemgjorda!), annars hotel vid Lido eller B&B eller sommarhus. Till EX: Agriturismo Meriagu (nära flygplatsen); Hotel Florida, hotel Il Gabbiano, City Hotel Alghero.

Hälsningar,
Silvia
12 maj 2014 14:27
Santa Teresa di Gallura är jättefint!
Av Desires
12 maj 2014 17:19
Känns som jag svarat dig förut, men är lite osäker på det, i så fall kommer ytterligare ett svar då....

Sardinien är en fantastiskt vacker ö, vi hade hyrbil när vi var där i 2 veckor och det tycker jag nästan är ett måste där - särskilt om man vill vara på fler platser. Vi bodde i Lu Bagnu (nära Castelsardo), sedan avslutade vi med Alghero - hyrde privata lägenheter på båda dessa orter via http://www.homelidays.com!

Men jag vet att det går bussar mellan t ex Alghero och Santa Teresa (håller med om att det är en väldigt mysig stad, och javisst kan du därifrån ta dig till Korsikas mest speciella stad - Bonifacio). Men tycker kanske man kan nöja sig med Sardinien 2 veckor, sedan utforska Korsika en annan gång - båda dessa öar är verkligen sevärda och väldigt fina!!

Andra trevliga orter på denna del av Sardinien är t ex Castelsardo och Bosa. Förstår om ni inte har möjlighet att bila där, men kan även berätta att just på Sardinien var det väldigt lugnt att köra, vi som var där i jul upplevde det ändå som att det var väldigt lite folk på vägarna o det gick därför väldigt lätt att bila på den ön. Här är några fler sidor där du kan hyra lägenheter där.
http://www.interhome.se
http://www.exploresardinia.it/

Titta in här så får du se foton från dessa orter och lite fler tips http://www.desires.se/#post36
12 maj 2014 19:52
Tack för att ni tar er tid att svara 👍