San Sebastian Spanien

Av Y56l
16 juli 2011 16:09
Visningar: 11450
Hej

Vi har tänkt att åka till San Sebastian i norra Spanien och undrar om det finns ngn som har lite reseinformation att dela med sig av.
Det är svårt att hitta biljetter till vettigt pris. Kanske måste vi åka via ngn annan destination först....

Tack för svar

Yvonne//
16 juli 2011 19:44
Jag letade också efter resor till San Sebastian nyligen och hittade heller inga bra alternativ. Funderade på att flyga med Ryanair till Bordeaux i Frankrike och så ta mig därifrån med hyrbil. Eller flyga till England och ta färja? Jag kollade tyvärr aldrig upp det på riktigt - men hittar du något bra sätt att resa så skriv en rad här!
16 juli 2011 20:05
Vi var i San Sebastian i juni 06. Vi flög med Ryanair först till Stanstead och vidare till Biarritz. Det går att åka buss eller taxi från Biarritz. Vi var lite bekväma så det blev taxi. Boende var dyrt för låg standard. Bodde på ett hostal som jag tror kostade 600 SEK. Ingen frukost ingick. Skickade mycket förfrågningar på engelska och fick bara en bekräftelse. Svårt att göra sig förstådd om man inte pratade spanska. Var på turistbyrån för att få hjälp med att åka buss. Det var knappt någon som ville prata engelska. Det var en mysig stad. Mycket gamla byggnader som såg fallfärdiga ut men som var fina inuti. Så var det där vi bodde. Vädret var väldigt växlande i juni. En dag sol på en vecka. Det var mycket amerikanare där eftersom det var tjurrusning i Pamplona. Min dotter var där på fotbollscup och de hade en tolk med sig hela tiden.
Av Y56l
16 juli 2011 22:09
Hej & tack för svar ☺

Vi har inte varit i San Sebastian tidigare men hade tänkt att åka till våren 2012...är det kanske för tidigt på säsongen? Det verkar vara ett ganska "milt" klimat. När är bästa tiden att åka?

Jag har inte sökt flygbiljetter på denna sajt tidigare men gjorde det idag och fick en resa för oss 3 (3 vuxna) för ca 11.000 t/r vilket var helt acceptabelt. Minuset var 2 stopp.

Yvonne//
Av Lasse42
16 juli 2011 22:57
Ryanair flyger ju direkt till Biarritz. Borde vara billigaste alternativet även om Du måste åka tvärs Sverige och buss till San Sebastian. Vi funderade på Biarritz med utflykt till Spanienn men det blev förhinder, men kanske nya försök i höst.
17 juli 2011 07:22
När vi åkte 2006 flög inte Ryanair direkt till Biarritz. Numera är det direktflyg från Stockholm Skavsta. Vi tog taxi från flygplatsen i Biarritz till San Sebastian för att det var bekvämt. Annars fick man åka buss från flygplatsen in till Biarritz för att byta till San Sebastian. Då gick det bara två bussar om dagen har jag för mig. Dessa passade inte med flyget. Det blev inte mycket dyrare att åka taxi.
17 juli 2011 10:26
Har besökt San Sebastian vid två tillfällen, i juni och augusti. Båda gångerna hade vi fint väder, soligt och varmt, någon kort regnskur på kvällen. Under våren är vädret mycket mer oförutsägbart och ni får räkna med att det är ofta molnigt även om det inte regnar varje dag.
Angående flyg, valde jag Air Fance till CDG, byte flygplats och sedan vidare till Biarritz. Lite omständigt kanske, men det finns bra bussförbindelser mellan CDG och Orly. Ett annat, billigare (och enklare) alternativ är att flyga till Bilbao via Bryssel. Sedan buss till San Sebastian.
Av Y56l
17 juli 2011 12:07
Tack för alla svar det har varit till stor hjälp.

Nu blir det mycket lättare att planera vår första resa dit ☺

Yvonne//