Säkert att använda Airbnb?

18 dec. 2019 09:59
Visningar: 1138
Funderar på att boka boende via Airbnb och har läst på en hel del. Det mesta som skrivs är positivt. Har läst om några som blivit lurade. När jag söker boende på Airbnb och läser omdömen är det nästan uteslutande positiva omdömen. Kan det verkligen vara så bra?

Vad har ni för erfarenheter av Airbnb? Vad är viktigt att tänka på om jag väljer att boka?
18 dec. 2019 12:06
Hej, Jag har under flera år använt mig utav Airbnb. Du kan ju välja superhost om du är i tvivel. Jag har använt mig utav airbnb i bla Kroatien, Prag, Gdansk och Italien.

Läs bara omdömen så brukar de inte vara några problem.

Mvh Daniel
18 dec. 2019 13:17
Ja det är överlägset om man är många och ska stanna några dagar.
Av Daytona
18 dec. 2019 14:13
Vi har använt oss av Airbnb ett flertal gånger och aldrig haft några problem alls. Läs recensioner från andra, boka helst via superhost och läs igenom deras avbokningsregler, då även en uthyrare kan avboka .
Av Annaer
18 dec. 2019 20:55
Nu vet jag inte vart du ska i USA, men i vissa städer är det sedan i somras olagligt med korttidsuthyrning (mindre än 30 dagar). Uthyraren måste ha tillstånd eller själv bo där för att få hyra ut. Googla på lagarna i staden/städerna du ska till. Om du ska till en stad där det är olagligt så be uthyraren, innan du hyr, att få se en kopia på deras tillstånd.
29 jan. 2020 16:22
Jag har jättebra erfarenhet av AirBnB sedan ha använt det under en resa i Florida 2018. Möjligen ska man hålla sig från de allra billigaste ställena, AirBnB blir ju ändå mycket billigare än hotell så man behöver ju inte var dumsnål. Och välj värdar som har många och positiva recensioner.
Det som slog mig var att de olika värdarna var väldigt olika varandra, vissa träffade man inte ens medan andra gärna ville bjuda på ett glas vin och sitta och prata. I vissa hem fick man i princip ta vad man ville i kylskåp och skafferi, medan det hos andra var förväntat att man skulle hålla sig på sitt rum. Någon av värdarna vi hade var också nyfiken på detta, hur det hade varit hos andra. Det är ju så klart så att en värd inte nödvändigtvis har så stor erfarenhet av hur andra värdar har det, så alla gör lite på sitt sätt. Men det tyckte jag bara var charmigt, och man får ju en känsla när man läser om värden och boendet på AirBnB. Själva förmedlingen tycker jag känns väldigt säker och bra.
Av Mr_ok
31 jan. 2020 15:05
Förstår din frågeställning, var lika nervös förra vintern när jag satt och letade efter boenden på AirBnB.
Hade kollat upp ett hus i Orlando som vi tyckte passade oss och läst allt som gick att hitta om värden. Så vi bokade boendet, hade jättebra kontakt med värden både via AirBnB och Instagram. 1,5 månad innan vi skulle åka så bokade värden av oss och vägrade svara på mail eller Instagram. Efter lite sökanden så visade det sig att han hade sålt huset. Så jag ställer faktiskt frågan om den tilltänkta värden tänker sälja sitt hus i det närmaste och om dom blir frågande så förklarar jag situationen som jag hamnade i.
Vi hittade ett nytt hus bara dager efter, helt nyrenoverat fast inte hos en "SuperHost". Vi hade mycket bra kontakt med han innan, under och efter resan.
Så nu sitter vi och letar boende på AirBnB igen. Fördelen är att värden inte får pengarna för än 24h efter att du har checkat in, så skulle det vara något problem vid ankomst så kontaktar du bara AirBnB så "låser" dom pengarna.