Ensam tjej till USA? Hjälp!

21 dec. 2017 21:29
Visningar: 1379
Hej på er!

Jag är en 22 årig tjej som nu vill besöka USA Ensam.(Aldrig varit i USA tidigare) Då ingen annan kan följa med så åker jag gärna ensam på semester. Frågan är bara.. Tror ni dem i tullen har misstankar om man reser ensam tjej till USA? Jag har hört att det är enklare att åka till New York än LA men det vet jag inte om det stämmer riktigt? Om man reser ensam.. är Motel, Hotel,Lgh eller Vandrarhem bäst..? Eller kanske Airbnb?

Jag funderar på åka till New York, LA eller Las vegas..

- Antingen tänkte jag boka 5-7 dagar till NY nu i Februari 2018 för shopping och besöka sevärdheter

eller...

- 10-20 dagar till LA eller LV i Augusti-September 2018

Tänkte inte hyra bil eller åka runt till olika städer :) Utan vara på samma "plats" hela vistelsen..

Ha det gott / Amanda
Av Hawaii
21 dec. 2017 21:56
Tullen struntar fullständigt i om du reser ensam eller ej. Det är pass kontrollen som eventuellt ställer frågor. MEN, tusentals unga människor reser ju ensamma hit och dit, överallt, så att resa ensam vid din ålder är definitivt inget som de finner misstänksamt. Och att det skulle vara "enklare" med NY än LA är helt felaktigt. Oavsett vilken flygplats du ankommer till så finns det ju en hel del individuella pass kontrollanter, och att de skulle vara generellt sett svårare på en speciell flygplats är helt ologiskt. De är människor de också, och vissa kan vara på gott humör och andra kanske inte... Men min egen erfarenhet är att man alltid blir bemött på ett professionellt och artigt sätt.
Och NY i februari eller LA/LV aug/sep är ju 2 TOTALT olika upplevelser - kan inte vara mer annorlunda så du får nog bestämma dig för vad du helst vill. Och ang. 10-20 dagar i LA - oj oj oj, alldeles för mycket enligt min uppfattning. Enorma avstånd och utan bil mycket tidsödande att ta sig runt. Du kommer att ha en mycket trevligare upplevelse i San Diego, där du har tillgång till ett mycket bra kommunalt transport system. Plus att staden är mindre än LA med mycket att se och ganska lätt att ta sig runt. Jag befinner mig i SD just nu. Hjälper dig gärna med tips om du är intresserad.
22 dec. 2017 00:31
Hawaii har rätt i det han säger.

Det florerar mycket rykten om amerikanska passkontrollanter. Vissa är sura, vissa är trevliga (de flesta), vissa är långa, andra är korta osv. Inga av dem är dock korkade eller oprofessionella, så när någon ung tjej som först pluggat och sedan varit au-pair och sedan kort därefter reser till USA igen och ska stanna i 3 månader börjar de naturligtvis fundera på om det är semester eller illegalt arbete hon ska änga sig åt. Sånt händer ju, och sådant skapar säkert rykten och "skräckhistorier". Men du har ju inga som helst kopplingar till USA eftersom du aldrig har varit där innan och du ska stanna relativt kort tid. Det minskar ju risken ur deras ögon att du skulle ägna dig åt något otillåtet. Förvänta dig ett par frågor som "Vad är anledningen till att du reser hit?" och "Hur länge ska du stanna?" och kanske lite småprat som "Är det första gången i USA" och så där. Ibland frågar de var man ska bo, vilken adress det är dit och sånt. Men det är ju inga konstiga frågor och känner de att allt verkar OK så är de nöjda med det, stämpar passet, tar ett foto och dina fingeravtryck.

Sedan hämtar du väskan och lämnar den lapp som du fyllt i på flyget till en annan tjänsteman i samma uniform som passkontrollanten hade. I 9 av 10 fall säger de bara tack och sedan är det klart. Undvik att ta med dig frukt, mat och knark så har du inget att bekymra dig för när det gäller tullen.

När det gäller val av resmål så är jag kanske lite partisk eftersom jag själv bor i New York. Du måste helt enkelt besöka New York. Om inte nu så någon gång i livet. Februari är lite chansning när det gäller vädret. Det kan vara fint, men om du har möjlighet så är det bättre att vänta till mars-april-maj. Våren kommer tidigare till NYC än till Sverige (eftersom det ligger i höjd med Barcelona) och det kan vara helt fantastiskt härligt väder på våren. Juli-augusti är oftast för varmt dock. Runt en vecka hinner du med mycket (men långt ifrån allt) av de klassiska sevärdheterna och en del shopping och restauranger och så. När jag semestrade i New York var jag helt slut efter 7 dagar. Du kommer dock ha en hel del kvar att göra till nästa resa.

Den största nackdelen med att resa till New York som turist är definitivt hotellpriserna. De är helt enkelt väldigt höga. Det har dock öppnats en hel del hotell utanför Manhattan nu och det går lätt att ta tunnelbannan (som går 24/7) in till Manhattan. Brooklyn har många trevliga områden, men även i de delar av Queens som ligger mot Manhattan, som Astoria och Long Island City, kan du hitta mer prisvärda boenden. Hotel, hostel eller vandrarhem är bara en fråga om pris och vilken standard du vill ha på ditt boende. Har bott i AirBnB-lägenheter i flera andra städer och alltid varit nöjd med det, dock aldrig i New York, men det kan absolut vara ett bra alternativ.

LA är ju som sagt en helt annan typ av stad. Du måste i princip ha tillgång till bil för att transportera dig, vilket inte alls är fallet med NYC. Kalifornien är ju fantastiskt och inte minst San Diego är riktigt fint, så det finns ju bra möjligheter för att göra någon form av kombo. Dock är det hela din livstid sedan jag var i södra Kalifornien, så det är helt meningslöst att säga så mycket mer om LA innan jag åkt dit igen, i modern tid.

Vegas har jag inte varit i alls. Jag skulle kanske kunna tänka mig att åka dit en helg eller så om jag blev meddragen på nån grabbgrej eller nåt, men 10-20 dagar i Vegas känns inte som en rimlig prioritering. Särskilt inte på första USA-resan.

Välj mellan NYC i vår (helst senare än februari) eller Södra Kalifornien till sommaren. Båda alternativen kommer bli fantastiska.
Av 2017
22 dec. 2017 13:23 (redigerad)
Hej!
Nu har du fått bra upplysning / information av Jens och Hawaii.
Jag var nyligen i NY och åker till Miami på enkelbiljett den 9/1 , reser själv och det har inte varit så att tullen undrar över det . Utan mer vart man ska bo den första delen av resan och vad man ska göra i landet .
Hur ser dina planer ut , har du köpt biljett till NY eller följer du med till Miami ?? ;)