Rundresa Tambor Costa Rica med Solresor?

20 mars 2008 12:49
Visningar: 2342
Vi funderar på att åka på Solresors Rundresa Tambor (San Jose - Tortuguero - Arenal - Monteverde - Tambor - San Jose) nästa vinter. Är det någon som har åkt på denna rundresa och kan berätta lite?
Tips tages emot tacksamt!
Annika&Peter
Av Veiken
20 mars 2008 18:55
Hej! Jag åkte med Solresor till Tamarindo i januari 2008. Den är i stora drag liknande den till Tambor. Jag har lagt in en del bilder och skrivit en blogg. Vi åkte San José-Arenal-Monteverde-Tamarino-San José. Undrar du över något mer så hör av dig. Hälsningar Veiken
26 mars 2008 13:19
Hej! Vilka fina bilder ni tog på er rundresa! Det verkar spännande!
Fick ni se många vilda djur på er resa genom Costa Rica? Har du några tips angående denna resa? Tog ni malaria tabletter?
Hälsningar, Annika&Peter
29 mars 2008 12:31
@Veiken
Nu har vi hittat till din blogg och fått lite mer info! :)
Hälsningar, Annika&Peter
Av Lenam
16 okt. 2008 16:30
Hej!
Jag har åkt på denna resa, i januari i år,
helt fantastisk resa. Väljer du Tambor kommer du till Totrtuguero vid karibiska kusten och där finns det, apor, grodor, leguaner, fåglar av alla de slag. Kolla på mina bilder och filmer. I Arenal finns vulkanen (som vi såg toppen på samma morgon som vi åkte därifrån, så förvänta dig ingen lava) i Monteverde hade vi ösregn blåst och lite kallt men det står man ut med. Nu kommer jag inte ihåg namnet på hotellet vi bodde på i Tambor men där fanns en "skog", besök den på morgonen, vid vattendraget därinne var det båda storkar, ibisar och rosa skedstorkar och en och annan tvättbjörn. Jag kan berätta hur länge som helst så det är bara att fråga. Vrålapor fanns utanför hotellet i träden och leguaner som låg och solade lite här och var på hotellområdet. //Lena
Av Veiken
16 okt. 2008 16:44
Vi fick både höra och se lavan. Fatastiskt kvällstid när illröd lava rann nerför bergssidan. Håller tummarna att ni också får tur med det.
1 mars 2009 16:02
Lena, vilka fina bilder du tog på er rundresa!
Vi har fortfarande inte varit till Costa Rica, men vi har planer på att resa dit med Solresor nästa vinter, lite beroende på priser också. Det blir nog antingen Costa Rica eller Dominikanska Republiken, vi får se.

Fler tips & bilder om denna rundresa tas gärna emot! Något som vi är fundersam över är det där med malaria, som sägs förekomma på Costa Rica. Tog ni malaria tabletter när ni reste till Costa Rica?