Restips och prisläge Costa Rica?

2 jan. 2013 14:41
Visningar: 11736
Hej!
Är i valet och kvalet om vi ska boka en resa till Costa Rica eller till Filippinerna och hoppas att ni kan övertyga mig... :)

Framför allt undrar jag över:

Hur är prisläget i Costa Rica? vad kostar ett schysst boende? (tänker mig inte det flashigaste hotellet, men heller inte ett backpackerställe. En schysst cabana helt enkelt). Vi är två personer som reser.

Vad kostar en bra måltid?

Och hur lätt är det att ta sig från västkusten till östkusten? Hinner man med både och på två veckor?

Vi är ute efter sol och bad, och bra surf för nybörjare. Och gärna en och annan aktivitet i form av besök i regnskogen eller zipline eller liknande...

Om ni har tips på bra boende eller annat man inte bör missa tar vi gladeligen emot detta!

Tack på förhand.

/Anna
2 jan. 2013 14:43
Undrar även om någon vet ungefär hur varmt det brukar vara i vattnet i slutet på jan/feb?
Behöver man ha våtdräkt på sig när man surfar?
Av Limpanf
22 jan. 2013 14:35
Hej!
Jag var i Costa Rica två veckor över nyår tillsammans med min flickvän. Vi är väldigt nöjda med semestern.
Vi började i Tortuguero på östra sidan och avslutade i Manuel Antonio på västra sidan, med stopp i Monteverde och La Fortuna på vägen. Att hinna med båda kusterna gör ni lätt. Vi åkte med Interbus mellan stoppen, mycket smidigt. Annars är vanliga bussarna mycket billiga.

Där vi var på östkusten gick det inte att bada, farliga strömmar, stora vågor, farliga fiskar osv. Så det kanske är perfekt för surfing:) Det regnade också en hel del fastän det skulle vara torrperiod. Enligt guiderna finns bara regnperiod och ännu mer regnperiod där... Men jag vet inte hur det är längre ner mot Limon.

Västkusten var kanon, fina stränder och sjukt varmt i vattnet, jag är en riktig badkruka och låg i länge utan problem. Såg en del surfare i Manuel Antonio men det var inga jättevågor där.
Kan rekommendera stället då det var riktigt trevligt och det finns en schyst nationalpark nära, med apor, tvättbjörnar och andra djur. Vi bodde på Hotel Manuel Antonio, helt okej hotell med perfekt läge nära stranden.

Maten är billigare än hemma men inte jättebilligt. Dricker man öl till blir det ju dock betydligt billigare än hemma.
En bra sak är att det finns Wi-Fi typ överallt, på restauranger och hotell.

Vi åkte ziplines i Selvatura Park i Monteverde och det var lätt värt, tror det var 15 linor varav den längsta runt 1 km och det fanns även en "Tarzan-swing".

Resan bokade vi genom Swetours, enkelt och smidigt men det blir säkert lite billigare om ni bokar allt själva.
Av Malinc
17 juni 2013 16:21
Hej Limpanf!

Många bra tips, tack! Är också lite sugen på Costa Rica över nyår och har sett att även Solresor har rundresor där för runt 22 000- 23000:-/person för två veckor. Vad kostade det att åka två veckor med Swetours?

Mvh Malin
Av Limpanf
18 juni 2013 17:35
Kostade 12500:- /person + flyg som vi bokade själva med lufthansa. Bara att skicka en förfrågan till dom.
Om det är nåt av de stoppen jag skulle kunna skippat var det la Fortuna då vulkanen inte var så kul utan lava, även om den var fin ändå och det var ganska mysigt. Hellre nån mer dag i djungeln eller vid kusten.
Ett annat tips är att skippa katamaran-turer om man vill se delfiner eller valar. Eller välja med större omsorg än vi gjorde, vi hamnade på en partybåt där det inte tog mer än nån timme innan folk hängde över relingen. Inga delfiner i sikte. Dagen efter var vi ute med en båt och fiskade, fick fina fiskar, såg massor av delfiner och ett par valar. Kostar en hel del men värt pengarna.