Rundresa Singapore, KL, Langkawi..

1 feb. 2015 20:13
Visningar: 508
Är på väg på en 3 veckor lång semester till Malaysia (febr-mars)
Flyger till Singapore, kommer att kolla in stan endera i början eller i slutet av semestern. Verkar vara en fin stad.

Nästa delmål är Kuala Lumpur, nu undrar jag om det är bäst att åka buss eller tåg? Tänkte att man kanske får se lite av landskapet och "övriga landet" genom att resa på detta sättet istället för att flyga.
Om man bor i närheten av ex Little India var finns den närmaste bussterminalen, var kan man hoppa på bussen? Förhandsboka?
Varifrån går tåget?
Har läst att biljetterna är dyrare om man köper i Singapore...att man borde köpa en biljett inom Singapore och resten i Malaysia..

Stannar i KL några dagar för shopping och sevärdheter. Var hittar vi billigaste shoppingen?

Åker sen vidare till Langkawi (troligen via Penang) kommer att stanna där största delen av tiden.
Finns det alltid mycket maneter vid Cenang-beach?
Blir kanske en avstickare till Koh Lipe oxå :)

Har boendet öppet, så tips på billigt ( upp till 50 €) och centralt boende på dessa platser vore tacksamt.

Tacksam för svar, tips och råd..
Har läst och fått bra info från forumet och guiderna, Tack!!
Av Emolis
2 feb. 2015 17:15
Ganska nyligen hemkommen från en liknande resa. Vi flög till Singapore och därifrån direkt till KL så tyvärr vet jag inte hur det fungerar med buss/tåg. Det finns många shoppingcenter i KL, dock är det inte speciellt billigt. Billigast shopping hittar ni i Chinatown, dock är det ganska mycket kopior och annat "skräp". Central Market (typ inomhusbazaar) har något billigare priser, men rent generellt är det inte så billigt i KL. Därmed inte sagt att det inte är trevligt att besöka alla shoppinggallerior typ KLCC och Pavilion.

Jag rekommenderar ett besök i Penang, en jättemysig stad. Langkawi föll inte oss i smaken alls, men det beror kanske på vad man är intresserad av. Stranden i Cenang var ok, dock grumligt vatten och ja, det fanns maneter där när vi var där, vet dock inte om det var det giftiga sorten. Jag hade så här i efterhand hellre valt att skippa Langkawi och satsat den veckan på Koh Lipe som är en riktigt mysig ö.

Vi bodde på Nomad SuCasa Hotel i KL, 10 min gångväg från Petrona Towers och KLCC Shopping Center. VI var jättenöjda. På Langkawi bodde vi på nybyggda hotell Dayang Bay utanför Kuah, ett väldigt fint hotell men läget drog ner betyget till 0, tyvärr. I Singapore (en stad som vi verkligen gillade) bodde vi på Supreme Hotell, ett budget hotell, men med ett suveränt läge bredvid shoppinggatan Orchard Rd.