Roadtrip längs Spaniens kust - tips och råd!

Av Moaw
23 juli 2015 15:26
Visningar: 862
Hallå på er!

Jag är en tjej som fyller 17 år i höst och som verkligen skulle behöva komma iväg. Jag är fullkomligt förälskad i Spanien och har spenderat många somrar där i min morfars hus. Nu var det ett tag sen och jag känner mig redo att utforska nya delar av landet, det är ju ändå landet jag vill spendera mitt vuxna liv i.

Jag funderar på att ta med mig en kompis ner till Spanien nästa sommar, då jag alltså kommer att vara 17 år gammal. Min tanke är att flyga ner till Malaga, bo hos släktingar eller hyra lägenhet/B&B i 5 - 6 dagar, utforska Malaga och åka på utflykter för att sedan ta tåg eller buss till Valencia. Valencia är jag fruktansvärt nyfiken på och vill verkligen uppleva. Där skulle vi kunna hyra en lägenhet eller bo på ett vandrarhem/B&B i 5 - 6 dagar, uppleva staden och allt vad den har att erbjuda för att sedan avsluta med en weekend i vackra Barcelona.

Nu undrar jag om det är någon här som har gjort en liknande resa och har några synpunkter/råd eller rekommendationer? När bör man satsa på att göra en bokning och hur mycket ska man bestämma i förväg? Vad säger ni om planen jag har i huvudet - låter det vettigt?

Jag är bombsäker på att den här resan verkligen vore nyttig för mig, jag tror att det kommer att stärka mig otroligt mycket och är en chans att verkligen uppleva landet jag drömmer om på riktigt.

Tack på förhand, kära reseguidare! ;)
Av Xiqueta
7 aug. 2015 23:49
Du ska absolut åka till Valencia! Jag bodde där i 8 år, det finns massor att se och inte alls så mycket turister som Malaga och Barcelona. Avstånden i Spanien är större än man tänker sig så tåg går betydligt snabbare men kan vara väldigt dyrt också. Jag hade nog satsat på att åka från Malaga till Granada eller Cordoba och därifrån till Valencia, eller kanske till Alicante och se mer av kusten på vägen upp. Buss är billigare och det finns många avgångar, men det tar såklart längre tid.

Boka en del i förväg tror jag är bra men beror nog på när du tänkt åka. Juli-augusti kan det vara mycket fullbokat. Buss och tåg behöver du inte boka mer än någon dag innan.