Road trip

18 feb. 2017 08:53
Visningar: 83
Hej.
I slutet av september åker vi till carlifonien. Vi ska stanna i 16 nätter. Vi har inte bokar än så är öppen för förslag. Första tanken var att boka flyg till LAS vegas, ta en natt vid Grand Canon (glasbron), en eller två i LAS vegas. Sen köra genom death valley, Yosemite mot SAN fransisco med två övernattningar där emellan.
Tre nätter i SF sedan vidare ner high way 1 mot LA,1-2 nätter längs vägen. Två-tre nätter i LA och eventuellt några nätter i SAN Diego för att sen flyga hem från LA.
Blir detta en bra tripp tror ni? Vi är två vuxna med två barn som gillar att upptäcka så mycket som möjligt så vi är ganska vana att röra på oss.
Väg 120 genom Yosemite är den öppen i sep- okt?
Hur är vädret för övrigt då? Kan man bada längs kusten? Vi vill gärna få in lite sol och bad för barnens skull. I LA ska vi göra universal studios och mest hänga på stränderna. Är det bättre att ta några lata soldagar i SAN Diego sen?
Många frågor.. Hoppas ni kan hjälpa mig att tänka lite. Tack!!
Sofia
18 feb. 2017 09:12
Vägen genom Yosemite kommer att vafra öppen om inte något extremt i väderväg inträffar.

Vi åkte 10-20 oktober och när vi kom till kusten vid H1, typ den 18/10 var det inte riktigt badväder. Vet inte om det är normalt eller om vi hade otur emd vädret. Fast ni är ju lite tidigare då och även längre söderut, så det bör vara ganska stor skillnad.

Har skrivit om vår resa här, kanske kan du hitta några tips:
https://4000mil.se/index.php/new-york-och-kalifornien/
Av Hawaii
18 feb. 2017 16:37
Skulle definitivt rekommendera att ni tar några dagar på slutet av resan i SD i stället för LA. Och slutet av september är nog snudd på den bästa tiden med tanke på sol och bad där. Och flyger ni med ett bolag i en av de tre stora allianserna kan ni ju lika bra flyga hem från SD så att ni slipper köra tillbaka till LA. Även om själva körningen bara tar c:a 2:15/2:30 så blir det ett onödigt slös med dyrbar tid. San Diegos flygplats är centralt belägen och mycket lättare och snabbare att "navigera" än LAX. Ocxh rent allmänt är SD också i mitt tycke en mycket trevligare och intressantare stad än LA.