Restips

2 aug. 2019 12:20
Visningar: 206
Var i Thailand i vintras för första gången. Besökte koh phangan, koh tao och koh samui i fem veckor. I vinter tänkte jag västra sidan och undrar om var man ska ta sig. Ska vara borta i ca 7 veckor å en av platserna jag vill besöka är koh Lipe. Men vart mer ska man åka till? Att åka färja mellan öarna var enkelt i vintras, går det även på denna sida? Tänkte att jag ska flyga t/r till Phuket, eller??
Av Jojje62
6 aug. 2019 22:11
Hej vi flög till krabi och sen taxi till koh lanta och bodde där 3 nätter sen åkte vi båt söderut från hamnpiren och bodde på på olika öar och avslutade på koh lipe som är helt underbar var ute ca 1 månad, faktiskt vår bästa resa någonsin.
7 aug. 2019 06:59
Nu funderar jag att börja på Langkawi för att sen ta färjan till koh Lipe. Har du några tips på övriga öar norrupp som är värt att besöka. Det känns enklare att börja söderut och åka uppåt för att sen ta sig hem från exempelvis Phuket.
Mvh, Uffe
7 aug. 2019 12:14
Hej Uffe, vi har gjort liknade resor ett flertal ggr o gör en ny till våren igen. Vi flyger direkt Arn- Phuket med thai, den går bara under säsong o på torsdag o lördag, och hem från Bkk. Vi tar några nätter på Phuket innan vi börjar luffa oss neråt för att typ sluta på Langkawi lr Penang som båda har bra flygförbindelser vidare. Förr var det bra att ta den rutten då man bara fick 15 dagars visa när man inte kom med flyg, nu är det ändrat så det inte spelar nån roll var man börjar. Men vi gillar framförallt o kunna komma fram direkt med ett nattflyg. Om du flyger ToR Phuket så får du ju göra samma båttur 2 ggr, från Langkawi är det en heldagstur med båt tillbaks. Ett alternativ är att flyga Langkawi- Penang o sen Penang- Phuket. Oavsett så har du en fantastisk resa framför dej, lycka till!
7 aug. 2019 12:25
Tänkte flyga via koula lumpor till langkawi dit å sen båt vidare uppåt via koh Lipe. Hemresan från Phuket. Iallafall min tanke.... Övriga öar som ni varit på som kan rekommenderas?????
Tack thomas /petra
7 aug. 2019 16:57
Hej igen, Koh Lipe är ju bäst, sen har vi varit Koh Libong, Koh Ngai, Koh Mook, Koh Lanta och Phi Phi, alla har ju sin charm Lanta är ju stor o lagom lugn, dom andra är ju mest för o softa, sola o bada o läsa böcker, bara va cool o ta dan som den kommer. Lanta o Lipe kan du ju ta lite längre tid på, men dom andra räcker ju max 3 nätter. Nästa resa ska vi ta Koh Kradan..