Restauranger i Paris?

10 apr. 2011 21:34
Visningar: 2465
Ska fira min 30 års dag i Paris i maj och behöver nu tips på någon mysig restaurang där jag kan fira min kväll med min sambo. Behöver inte vara jätte flott, bara maten är bra och stället är trevligt.

Andra tips om hur jag ska fira min weekend i Paris mottages gärna.

Tack på förhand.
10 apr. 2011 23:05
En mysig restaurang hittar du säkert i Montmartres kvarter nedanför Sacre Cour.
Sedan om ni vill lyxa till det åker ni till Lido på Champs Elysee och kvällen avslutar ni i den härliga atmosfären på Hotel Costes.
Så firade vi min kusins 40 års dag. Fast vi åkte först till London och var där några dagar och sedan tog vi tåget till Paris under tunneln. De kom med tårta och orkestern spelade på Lido i Paris för min kusin...;) Det hade jag ringt och fixat innan.
Eller så tar ni en tur på Seine med en restaurangbåt.
Mvh Eva
17 apr. 2011 19:14
to Indianturbo

hej! kan du rekomendera någon av restaurangbåtar? hur ser de ut? jag försökte att googla på "restaurangbåt i Paris", men fick inte något bra resultat.... Vet du om man måste boka platser i förvägg?
tack!
Av Annl
18 apr. 2011 14:16
Hej,

jag säger bara LE TRAIN BLEU!!

Ligger på Gare d´least (inne på tågstationen en trappa upp) och det är ett kanonställe. Kolla Mister Bean-filmen då han är i Paris - det var där han stoppade ned sina ostron i damens handväska.

Stället ser ut som en tågkupé och är helt grymt med fantastisk mat och det finns väldigt prisvärda menyer med god mat.

Under la belle epoque- tiden käkade man middag på det här stället innan man tog - det blå tåget -till Rivvan...

Läste på ett hotell i Stockholm i ett tjusigt magasin att det var en kulturjournalist som tyckte att man kunde skippa allt i Paris - utom just denna restaurang (vilket jag i och för sig inte håller med om men restaurangen är kanon).

Att åka båt på Seine är riktigt trevligt och gör att du får bra överblick över staden. Att av samma skäl gå upp på taket på Triumfbågen är inte heller dumt. Och Notre Dame och Sacre Coeur får ni ju förstås inte missa.
15 maj 2011 02:22
Citerat från bosonozka:
to Indianturbo

hej! kan du rekomendera någon av restaurangbåtar? hur ser de ut? jag försökte att googla på "restaurangbåt i Paris", men fick inte något bra resultat.... Vet du om man måste boka platser i förvägg?
tack!
Tyvärr kan jag inte det för jag har själv inte åkt någon sådan där men det såg mysigt ut och kommer jag dit igen så ska vi göra detta. Tror att er resebyrå kanske kan hjälpa er eller hotellet ni kommer till kanske kan rekommendera något?

Mvh Eva