Unik shoppingguide för Paris

Paulina
Medlem sedan 2006, besökt 24 länder

Foto: Thinkstock
Paris, the city of Love, och en av de absolut största modemetropolerna. Fashionistas från alla världens hörn vallfärdar till Paris för att njuta av staden som andas mode. I de franska kvarteren hittar du det bästa från såväl exklusiva modehus och lyxmärken som vintage och trendiga streetwear-butiker.
Publicerad 21 april 2015

I månadsskiftet mellan februari och mars äger en av världens största modehändelser, Paris Fashion Week, rum, vilket sätter stor prägel på resten av Paris modescen. Råkade du missa detta event behöver du dock inte oroa dig, resten av året är precis lika hett och Paris vanliga gator är en precis lika komplett catwalk. Nedan har Stina på Stylight listat kvarteren du inte får missa när du besöker den franska huvudstaden.

Avenue Montaigne, 8:e arr.
Här hittar du det som Paris kanske är mest känt för. Berömda modehus med extrema priser och lyx i överflöd som ligger på rad. Versace, Yves Saint Laurent, Gucci, Chanel, Dior… på Avenue Montaigne slutar det aldrig att glittra.

Le Marais, 3:e arr.
För varierande shopping, vintage och små charmiga butiker. Kvarteret är en spännande blandning av udda prylar och plagg och butiker från nya innovativa designers. Här kan du vandra runt i timmar och bara njuta av den originella franskheten.

Opéra, 9:e arr.
Här finns något för i princip alla. Här hittar du det berömda köpcentret Lafayette med sina exklusiva märken och champagnebarer men även streetwearbutiker som är lite snällare för plånboken som Zara och H&M. För den som börjar bli riktigt trött på shopping finns här även ett fantastiskt utbud av restauranger och biografer.

Place de la Bastille, 3:e arr.
Området med otaliga vintagebutiker och ställen för dig som är lite mer för Rock’n’Roll. Här finner du även många restauranger och caféer och Le quai de la seine som är en fantastiskt vacker plats under sommaren.

Beaugrenelle, 15:e arr.
Ett par steg ifrån Eiffeltornet invigdes under hösten 2013 det sprillans nya modemeckat Beaugrenelle. I den imponerande byggnaden med monumentala fönster och glittrande glastak hittar du på de sex våningarna i princip allt du kan önska dig. Panoramabaren högst upp på över 1000 kvadratmeter erbjuder dessutom en fantastisk utsikt över staden.

Le bon marché, 7:e arr.
Det äldsta varuhuset i Paris och enligt många det första riktiga varuhuset i världen. Det som år 1850 började som en liten affär är idag en imponerande byggnad med lyxmärken från hela världen.

Etienne Marcel, 2:a arr.
Här finns utsökta butiker du inte hittar överallt som t.ex Maje, Sandro, All Saints och Compotior de contonniers. Passa även på att kolla in secondhandbutiken Killiwatch som trots de lite dyrare priserna är väl värt ett besök om du är ute efter högklassig vintage.

Rue de Rivoli, 1:a arr.
En renodlad shoppinggata där du hittar det senaste från de trendigaste märkena. Perfekt för dig som vill ha allt det som köpcentrumen erbjuder men samtidigt kunna njuta av den friska luften och sitta på café och testa smaskiga macroner i alla regnbågens färger.

Här kan du läsa vidare om var du hittar bäst hotell i Paris.


Flyg till ParisHotell i Paris

Om Paris Frankrike, Europa

Storstad
Weekend
Arkitektur
Historia
Romantiskt

Paris är känt som både kärlekens och romantikens stad, och som en stor kulturmetropol. Här hittar du en mängd museer, mysiga och charmiga kvarter, romantiska restauranger och en rad världsberömda sevärdheter.

För dig som tycker om världsberömda och historiska sevärdheter är Paris rätt stad. Eiffeltornet syns från de flesta platser i staden, och ett besök till vackra Sacre Coeur och den gotiska katedralen Notre Dame rekommenderas varmt under din resa. Det världsberömda museet Louvren likaså, här finner du bland annat skönheter som Mona Lisa. Ett besök till kyrkogården Père-Lachaise låter sannolikt som ett märkligt tips men platsen är väldigt vacker och här ligger ikoner som Jim Morrison, Frédéric Chopin, Édith Piaf och Oscar Wilde begravda.

Paris är mer än historiska och kulturella sevärdheter. Om du tycker om att promenera omkring i mysiga och romantiska stadsdelar är Montmartre något för dig. Stadsdelen ligger vackert belägen på en kulle med fin utsikt över staden. Här spelades även delar av den populära filmen Amélie från Montmartre in. Caféet från filmen heter Café des Deux Moulins och finns att besöka här.

Paris har mycket att erbjuda med allt från konst och kultur till shopping och sport. Gör till exempel ett besök till Parc des Princes för att se det stjärnspäckade fotbollslaget Paris Saint-Germain spela på arenan.

1 / 29
Thinkstock
Jardin de Luxenbourg
6 / 29
Musslor på restaurang Marco Polo vid Nation
8 / 29
Palais Chaillot
10 / 29
Kypare utanför Café de Flore
11 / 29
Eiffeltornet från nära håll
12 / 29
Utsikten framför Sacre Coeur.....
14 / 29
Sacré - Coeur
15 / 29
Marknad i Paris33333333
16 / 29
Triumfbåge #3
19 / 29
Triumfbågen med Champs-Elyses
22 / 29
Metrostationen Montmartre Paris
23 / 29
Takåsarna i Paris
24 / 29
Triumfbågen i solnedgång
27 / 29
Det magnifika varuhuset
29 / 29