Unik shoppingguide för Paris

Paulina
Reseguiden, besökt 24 länder

Foto: Thinkstock
Paris, the city of Love, och en av de absolut största modemetropolerna. Fashionistas från alla världens hörn vallfärdar till Paris för att njuta av staden som andas mode. I de franska kvarteren hittar du det bästa från såväl exklusiva modehus och lyxmärken som vintage och trendiga streetwear-butiker.
Publicerad 21 april 2015

I månadsskiftet mellan februari och mars äger en av världens största modehändelser, Paris Fashion Week, rum, vilket sätter stor prägel på resten av Paris modescen. Råkade du missa detta event behöver du dock inte oroa dig, resten av året är precis lika hett och Paris vanliga gator är en precis lika komplett catwalk. Nedan har Stina på Stylight listat kvarteren du inte får missa när du besöker den franska huvudstaden.

Avenue Montaigne

- 8:e arr. Här hittar du det som Paris kanske är mest känt för. Berömda modehus med extrema priser och lyx i överflöd som ligger på rad. Versace, Yves Saint Laurent, Gucci, Chanel, Dior… på Avenue Montaigne slutar det aldrig att glittra.

Le Marais

- 3:e arr. För varierande shopping, vintage och små charmiga butiker. Kvarteret är en spännande blandning av udda prylar och plagg och butiker från nya innovativa designers. Här kan du vandra runt i timmar och bara njuta av den originella franskheten.

Opéra

- 9:e arr. Här finns något för i princip alla. Här hittar du det berömda köpcentret Lafayette med sina exklusiva märken och champagnebarer men även streetwearbutiker som är lite snällare för plånboken som Zara och H&M. För den som börjar bli riktigt trött på shopping finns här även ett fantastiskt utbud av restauranger och biografer.

Place de la Bastille

- 3:e arr. Området med otaliga vintagebutiker och ställen för dig som är lite mer för Rock’n’Roll. Här finner du även många restauranger och caféer och Le quai de la seine som är en fantastiskt vacker plats under sommaren.

Beaugrenelle

- 15:e arr. Ett par steg ifrån Eiffeltornet invigdes under hösten 2013 det sprillans nya modemeckat Beaugrenelle. I den imponerande byggnaden med monumentala fönster och glittrande glastak hittar du på de sex våningarna i princip allt du kan önska dig. Panoramabaren högst upp på över 1000 kvadratmeter erbjuder dessutom en fantastisk utsikt över staden.

Le bon marché

- 7:e arr. Det äldsta varuhuset i Paris och enligt många det första riktiga varuhuset i världen. Det som år 1850 började som en liten affär är idag en imponerande byggnad med lyxmärken från hela världen.

Etienne Marcel

- 2:a arr. Här finns utsökta butiker du inte hittar överallt som t.ex Maje, Sandro, All Saints och Compotior de contonniers. Passa även på att kolla in secondhandbutiken Killiwatch som trots de lite dyrare priserna är väl värt ett besök om du är ute efter högklassig vintage.

Rue de Rivoli

- 1:a arr. En renodlad shoppinggata där du hittar det senaste från de trendigaste märkena. Perfekt för dig som vill ha allt det som köpcentrumen erbjuder men samtidigt kunna njuta av den friska luften och sitta på café och testa smaskiga macroner i alla regnbågens färger.

Här kan du läsa vidare om var du hittar bäst hotell i Paris.

Shoppinghelg i Paris

Flyg till ParisHotell i Paris

Shoppingweekend i vår?