Resrutt Bali

Av Ynnej75
9 maj 2016 22:10
Visningar: 456
Vi är en familj med två barn, 7 och 10 år som åker till Bali 14 dagar i oktober. Tar gärna emot tips om resrutt! Vill både uppleva inlandet kring Ubud och även bra bad och snorkling.

Min tanke var att stanna de tre första nätterna i Canggu el Seminyak och sedan ta oss till Ubud och stanna där i tre nätter. Sedan ta oss ut till någon av Gili öarna för fem nätter och avsluta i Sanur tre nätter. Låter den rutten ok eller för många stopp?
12 maj 2016 14:43
Låter som ett "klassiskt" Bali-upplägg och även en bra rutt för att få lite utav allt. Personligen gillar jag även lilla byn Pemuteran på norra sidan av ön, som är mer barnvänligt (än tex Seminyak och Canggu), lugnare och mycket mindre turister. Kanske kan vara något att kika på. De har även väldigt bra snorkling. Vattenfall finns i närheten och man kan åka dagsturer till ön Menjangan (nationalparken) där det också är vackert. Taman Sari Bali Resort & Spa är ett mysigt hotell i Pemuteran, även barnvänligt och ligger vackert vid stranden och med utsikt över bergen. (http://www.29grader.se/2016/04/taman-sari-bali-resort-spa.html)
Av Ynnej75
15 maj 2016 22:25
Tusen tack för tips! Pemuteran ser väldigt mysigt ut när jag kollar på det! Hade gärna åkt dit men tror kanske att det blir för långt att åka dit.... Hade det bara varit min man och jag så inga problem men lite för mycket i bil för barnen... Är ju inte borta så länge. Med tanke på att vi vill till någon av Gili öarna så känns det lite som fel sida... Har även tittat på Amed på västra sidan. Tror du att det är något alternativ? Egentligen vill jag inte till de mest turistiga ställena så tar gärna emot tips på andra ställen!