Bali resplan - hjälp!

Av Jessut
19 mars 2014 15:38
Visningar: 2393
Hej!

Jag och sambon vill resa till Bali 2 veckor i juli/augusti. Vi funderar då på att bo i Seminyak, Ubud, Nusa Lembongan och/eller Gili Trawangan. Nusa Dua och Jimbaran läser jag också gott om men vi vill inte röra på oss allt för mycket. Vilka av alla dessa ställen skulle ni välja?

Och frågan är, i vilken ordning bör man planera detta? Seminyak ligger väl nära flygplatsen så det kanske är bra att börja med?

Vi tar gladeligen emot tips om andra platser också, men av vad jag läst mig till här så låter dessa ställen väldigt intressanta att besöka. Vi är ute efter en lugn resa med sol, bad, fina stränder, god mat, snorkling mm. Inte så mycket efter shopping och festliv, det tänkte vi ordna med en weekend på närmare håll en helg under sommaren.

Vi kommer att besöka Monkey Forest i Ubud och en dagstur till Lovina i förhoppning om att se delfiner. Att klättra på Mt Batur för att se soluppgången på morgonen verkar också helt fantastiskt. Fler tips om saker att göra mottages gärna! :)

Hoppas det finns några Bali-fantaster som kan hjälpa oss!

Må bäst! /Jessica och Robin
21 mars 2014 15:01
Gili är ju sjukt fint men kanske lite party, iaf när jag var där. Ubud ligger väl mer inåt landet? Fast de kanske har stränder. Vi badade inte när vi var där. Vi bodde precis vid monkey Forrest, det var rätt nice där, många apor! Se till att testa forsränning om ni är där, galet kul!
Av Jessut
21 mars 2014 15:15
Tack för informationen Jossaannn!

Vi tänkte undvika de mest partyfyllda platserna som jag hört att t ex Kuta är. Vart var du, förutom Ubud? Nej jag tror inte det är stränder i Ubud, men vi vill ändå dit ett par dagar för att bara uppleva det och besöka Monkey Forrest bland annat. Forsränning låter roligt också! Var i Ubud bodde ni, tips på hotell? :)
21 mars 2014 15:28
Vi var bara kuta, Ubud och gili. Ja kuta var verkligen hemskt! I Ubud bodde vi på ett ganska dåligt ställe tyvärr så inga tips där. Men man kan absolut spendera några dagar i Ubud! Gili var verkligen underbart men som sagt festades det en del. Men man kan , som vi gjorde, bo på andra sidan ön och komma bort från festandet om man så vill. Däremot var min pappa i seminyak och rekommenderade det starkt. Bali är ju ganska litet så vill man kan man ju hinna med en del!!
Av Jessut
21 mars 2014 15:35
Okej! Men vi hittar nog något vettigt i Ubud, ska leta lite. Gili låter som ett säkert kort så dit ska vi garanterat och kommer nog att spendera mest av tiden där. Ja jag har förstått det, ska bli riktigt häftigt att åka dit! Tack igen för dina tips!
31 mars 2014 15:39
Gillar ni dykning så rekommenderar jag er tulamben.
Matahri resort. Lugnt och fint område med dykning i världsklass :)
Av Odyssea
6 apr. 2014 08:42
Låter ljuvligt! Vi kom precis hem från Bali och längtar redan tillbaka. Seminyak och Nusa Dua är väldigt lika, så om ni börjar med Seminyak kan ni hoppa över Nusa Dua. Smidigt att börja på Seminyak eftersom ni är där på ca 20 minuter från flygplatsen.
7 apr. 2014 23:16
Hej. Kul att ni ska åka till Bali. Jag och min familj va på Bali och Gili trawangan. Första natten på Bali bodde vi i Sanur( inte heller långt från flygplatsen) Därefter tog vi båten till Gili. Det gäller att välja rätt bolag att resa med. Vi fick åka rätt långt för att ta båten ( transporten ingick i priset) Vi åker tillbaka till Bali nu i Juli och har även denna gången valt att bo i Sanur. Vi åker från Sanur över till NusaLembongan där vi inte varit förut. Gili besöker vi igen och stannar 1 vecka. Vi upplevde inget jätte större party. Ni ska bo på den sidan som båten lägger till. Annars blir det totalt öde tycke jag. Ubud är mysigt. Kuta är en livlig stad men samtidigt härligt. Vi bodde på alem kul kul. Bra fint hotell precis vid stranden. Ca 15 min promenad in till centrum, men 5 min till det som är närmre med små gator med gott om små butiker och restauranger. Sök på 29 grader. Christin heter hon som har den bloggen. Där får du hur mycket inspiration som helst då hon har bott på Bali. Fantastisk blogg med mycket fina bilder och information.
/Carina
Av Mmmandy
9 apr. 2014 14:10
Förlåt, jag lånar denna tråden lite...
Jag och min pojkvän ska också till Bali i juli. :)
Alla era tips låter jättespännande. Har läst lite om Turtle Island med. Är det något att ha?
Det verkar finnas rätt många olika Gili-öar. Stämmer det? Typ Gili Island, Gili Meno och Gili Trawangan. Vilken är bäst av dom här, och vilket är det smartaste sättet att ta sig ut dit? Boka i förväg, eller försöka hitta något företag på plats?
9 apr. 2014 15:15
Hej. Turtel Island vet jag inget om. Gili Trawangan tycker jag va en lugn ö. Men den "livligaste" av de 3 Gili öarna. Du kan lätt ta båt från Trawangan till både air och meno även till Lombok. Denna gången ska jag över till någon av de andra öarna.
Vi fixade resan från Sanur till Trawangan på plats, inga som helst problem. T/R bokade vi.
Det man får tänka på är att ca 2 dagar innan man åker fr Trawangan så går man och bokar sig tillbaka så att det finns plats på båten.
Kolla in 29grader.se Jag och min man har oxå en hemsida rowancreekphoto.se
/Carina
Av Madow
20 apr. 2014 17:44
Har inte läst andras tips så kanske skriver samma igen! Men kom precis hem från bali var där i tre veckor.

Jag tycker Gili Trawangan var väldigt bra men det var en hel del svenskar. Vi bodde där en vecka för att ta dykcertifikat aå vi han inte göra så mycket på ön. Men det var helt underbart i sig. Bara häst och vagn och cyklar. Så det känns som å komma långt tillbaka i tiden. Det är rätt livat där om ni vill ha något lugnare så ta gili air eller gili meno då. Gili meno är lugnast. Alla är väldigt trevliga å hjälpsamma överallt i bali så man blir väldigt glad ;)

Om ni vill tesa på surfning så åk till lombok i kuta. Där är det bra surfning. Annars nere i uluwatu.

Det är bra snorkling vid gili öarna.

Hahaha alltså har rest runt i två månader så blandar ihop allt så inlägget blir lite flummigt.

Vi åkte inte runt så mycket på bali för vi tyckte om kuta så mycket. Vi hade tänkt åka till ubud men blev aldrig av.