Resmål med dagsutflykter?

31 dec. 2018 10:14
Visningar: 242
Jag söker ett bra resmål i Europa under sommaren. Jag söker en plats där man kan ha en fast utgångspunkt men där det finns olika utflyktsmål för dagsutflykter i närheten, eftersom jag uppskattar variation. Man ska kunna resa på dessa utflyktsmål med lokaltrafiken. Ett alternativ är några orter på lagom nära avstånd där man kan bo några dagar i taget på varje ort och resa med buss/båt/tåg mellan orterna.
Jag tycker om att vandra, vacker natur, kulturhistoria, konst, cafeer, både landsbyggd och storstadamiljö. Jag tycker också om att bada, men det är inte ett krav med tillgång till bad, de andra delarna är viktigare. Jag tycker om omväxling och när det finns något att göra/se men är ingen äventyrare eller extrem friluftsmänniska (hellre en vandring mellan två byar än forspaddling så att säga).
Jag tänker mig en resa på mellan 10-21 dagar.

Nån som har tips?
31 dec. 2018 14:30
De var lite kul, jag har faktiskt tittat mest i Tyskland, Österrike och norra Italien. Har hittills funderat på Salzkammergut och Comosjön/Verona. Har även kikat lite på Bayern.
Av Mipec
31 dec. 2018 14:51
Om vandring och vacker natur är viktigt finns det ju gott om refugios som man kan vandra mellan i norra italien, själv har jag bara gått dagsturer men upptäckt att det finns ett väl utbyggt system av vandringsleder med övernattningsmöjligheter längs vägen.

En möjlighet är att tex att vandra hela eller delar av ”Tour de Mont Blanc”.
31 dec. 2018 16:17
Tack för tips. Denna gång tror jag att dagsturer är bäst. Vill gärna ha en eller några orter att utgå från, dels för dagsvandringar och dels för andra aktiviteter. Tex att en ort passar för vandring och en annan mer för ”statsbesök” och museer.
Var i Italien har du gått dagsturer?
Av Mipec
31 dec. 2018 17:04
Citerat från Madhatter:
Tack för tips. Denna gång tror jag att dagsturer är bäst. Vill gärna ha en eller några orter att utgå från, dels för dagsvandringar och dels för andra aktiviteter. Tex att en ort passar för vandring och en annan mer för ”statsbesök” och museer.
Var i Italien har du gått dagsturer?
Dels med utgångspunkt i Courmayeur samt även i Val Gardena. Fantastiska berg att vandra i på båda ställen, lite olika i karaktären. Och tar man sig bort en bit från liftsystemen så finns det stora områden där det är rätt folktomt, nästan som i svenska fjällvärlden.

Båda ställen är ju mer byar än städer, Courmayeurs syster på franska sidan, Chamonix är väl lite större då.

Nu hade vi hyrbil, men det finns också bussar att ta sig runt med, eftersom hyrbil inte verkar ingå i din plan.
31 dec. 2018 18:25
Det ska jag kolla upp. Har vandrat i Bad Gastein i Österrike och det var fint. Men om nån annan har förslag behöver det inte alls vara ”riktig” vandring utan räcker gott med fina promenadstigar eller promenadvägar vid nån by eller emellan byar som Clinque Terre. Gillar som sagt en massa annat också , så om nån mer har förslag på en by eller stad som funkar bra för olika dagsutflykter med kollektivtrafik tar jag gärna emot än mer tips. Det är roligt att planera och undersöka olika alternativ. Tack så jättemycket för tips!
Medlemmen har tagit bort svaret
3 jan. 2019 19:06
Tack för alla fina förslag, nu har jag lite mer att fundera kring!
5 jan. 2019 09:05
Citerat från E578:
När jag läser det här tänker jag på gran Canaria kanske du redan varit där. Buss högt upp i bergen..gamla grottor..djurpark. buss till Puerto Rico.
Nej där har jag inte varit, jag är inte så berest så det mesta är nytt för mig. Därför finns det så många valmöjligheter. Jag är tacksam för alla fina förslag som kommer in. Jättekul verkligen!