Tips på resemål längst Kroatiens kust (med möjlighet att besöka Plitvicesjöarna)

Av Anoken
11 feb. 2015 21:22
Visningar: 459
Jag tänkte resa till Kroatien, tillsammans med min mor och mormor, någon gång i Maj och har lite funderingar som jag vore tacksam för ifall någon kunde hjälpa mig med. Vi tänkte mest bara ta en lugn semester och bo någonstans längst kusten. är det någon som har tips på resemål?

Grejen är den. att jag hemskt gärna skulle vilja besöka Plitvicesjöarna under resan men då genom en dagstur med buss ifrån staden vi bor vid. Detta gör det lite svårare att hitta lämpliga resmål som inte ligger för många timmar ifrån nationalparken. Då vi som sagt reser med min mormor så vill vi helst ordna allting så bekvämt som möjligt och vill därför undvika att hyra en bil och behöva leta oss dit själva.

Jag undrar alltså om det är någon som gjort en resa till Kroatien och bott någonstans längst kusten men gjort en utflykt med buss till Plitvicesjöarna? Vart bodde ni i såna fall? Det verkar inte helt enkelt att hitta, läste att det iallafall gick turer från Split. Kan någon rekommendera Split och har ni i såna fall några tips?

Alla tips kring resmål, bussturer och andra bra saker att veta om Kroatien som resmål tas tacksamt emot!
Av Desires
12 feb. 2015 18:35
Hej Anoken!

Jag har sett att den kuststad som ligger närmast Plitvice nationalpark är Zadar! (Det var också den stad vi utgick ifrån.) Det tar ca 2 timmar med bil därifrån, men ni ville ju åka buss. Googlade och hittade då en sida där jag kan läsa att det går bussar från Zadar till Plitvice. Det tar ca 3 timmar att åka dit, så jag skulle nog även ta en övernattning där vid Plitvice, annars blir det inte mycket tid över att vara i den fina parken.
Alla bussar avgår tydligen från Zadars bussterminal.
Här mer info: http://www.find-croatia.com/getting-to-plitvice-lakes/
Kolla busstider etc här http://www.liburnija-zadar.hr

Vill du se foton på Plitvice och även få tips om vad man kan göra i Zadar (som är en trevlig stad!) kan du titta in här http://www.desires.se/#post51