Reskompis till L.A 2013!

Av Shannon
19 aug. 2012 21:33
Visningar: 929
Haallå!

Är en 21-årig tjej som funderar på att åka till L.A. i början av 2013, men mina vänner är för bekväma med Svensson-livet, så jag tänkte att jag skulle kolla här!

Har ingenting planerat alls, mer än att försöka hitta jobb kanske och boende. Tänkte försöka stanna länge, när man ändå tar sig till andra sidan Jorden :)

Hör av er om ni går i samma tankar!
4 sep. 2012 14:17
Hejhej!
Jag var inne på forumet här för att kolla in lite.. för att jag är så sugen på att åka till L.A i något halvår, och jobba eller något annat. Har inte riktigt tänkt klart om detta ännu. Vet inte heller när jag skulle vilja åka i sådana fall, men blir nog i början av 2014 i sådana fall.. :s Men det verkade lite som att vi hade samma tankar där när jag läste ditt inlägg:). Så vore lite kul att kolla hur du tänker osv.

Även om du vet lite om hur det är där.. var man kan bo, jobba oså:).
Ville bara titta in och skriva lite för att jag har likadana tankar!

Ha det så bra:).
/Emma
6 sep. 2012 16:30
hej, jag är också en 21årig tjej som är sugen på att åka till la :D jag har aldrig varit där men alltid velat åka ditt och nu när jag kommit hem ifrån australien så vill jag bara iväg igen men de är ju inte så enkelt.

men vad jag har hört så är det svårt och åka ditt och bara jobba, det finns ju bara turistvisium
som är 3 månader men då får man ju inte jobba heller. Om man ska kunna bo och jobba där
måste man ha ett greencard vilket är sjukt svårt och få :/
men om ni vet ngt annat sätt att bo och jobba där så får ni gärna berätta för mig.
men nu har jag iaf meddelat mitt intresse :D jag skulle lätt varit på.
Av Sanna_a
7 sep. 2012 23:58
Hej!
Jag hade tänkte åkaf dit nu i november-december någon gång. Vet också att det är sjukt svårt med greencard och man kan ju inte jobba på turistvisum. Så jag tänkte i stället semester och kolla av, jag vill antagligen plugga där i framtiden :) Mina kompisar har hoppat av för att dom inte har pengar osv. Så står just nu utan reskompisar. Kanske kan slå ihop våra resor eller något? Känner verkligen att jag vill komma iväg nu haha!
Av Annaje
11 sep. 2012 09:37
Halloj

Låter helt fantastiskt. :) vet dock att det är i stort sett omöjligt att få visum att jobba i usa. Man kan dock vistas i usa på turistvisum under 3 månader, vilket var min plan. Resa runt i cali, kanske mot new york och florida. Öppen för de mesta. Har även en liten plan hur man kan starta en liten buisness där nere under vistelsen. :)

vi har ju hyffsat samma tankar iaf :)
Av Kimmaaa
14 sep. 2012 12:52
Hej!

Jag är en 23 årig tjej som också är väldigt intresserad av Usa!
Jag tänkte åka dit sommaren 2013. Har ni alla kommit iväg eller är någon intresserad av att åka under sommaren? Tänkte mig nog juni-augusti/september.
11 dec. 2012 22:01
Hej, har du fått tag i någon att resa med? Jag börjar få lite panik själv här då min tillltänkta resekompis börjat vela.. Jag kommer att behöva någon att resa med i Mars från Miami till Kalifornien, helst med bil..
23 dec. 2012 15:41
Hej! Jag är just nu i Montana och har en biljett hem den 12 februari. Känner inte för att stanna kvar här och det hade vart kul att åka ner till LA eller miami med någon!
Av Sanna92
4 jan. 2013 09:40
Hey!
Jag är en 21årig tjej som ska åka till USA den 1maj. och ska stanna ca 10dagar i New York och sedan vidare till Las Vegas och sen Los Angeles och kanske inom Miami =D Blir en månads resa =))) Någon som vill följa med så maila mig =)) (Logga in för att se e-postadress)
8 jan. 2013 17:17
Jag är en spontan och levnadsglad tjej som har siktet inställt på en flermånaders resa! Typ till USA ^^ Jag älskar nya upplevelser och att upptäcka. På resan vill jag ha med mig en reskompis! Jag tänkte mig mars eller april någonting! Är det helt galet?
8 jan. 2013 17:44
hejsan! jag tänkte åka på bartenderutbildning i slutet av detta året till Miami och sen kanske vidare lite för att utforska USA. Ngn som vill hänga på? :D
Av Jesperl
13 jan. 2013 13:26
Hej, ett tips är att åka till USA på turistvisum, stanna i tre mån och sedan kan man ansöka om ytterliggare tre månader när man hittat jobb och sedan be arbetsgivaren att "bjuda in en och erbjuda jobb" då är det lättare att få arbetstillstånd, man måste dock ansöka om det tillståndet från Sverige, men efter sex månader kanske man ändå vill åka hem till sverige en sväng ;), fungerat bra för några av mina elever som jobbar i djurpark (är själv djurlärare på gymnasiet). Åker till LA i mars för jobb. Lycka till !
Av Ericaa
13 jan. 2013 19:14
Citerat från jesperl:
Hej, ett tips är att åka till USA på turistvisum, stanna i tre mån och sedan kan man ansöka om ytterliggare tre månader när man hittat jobb och sedan be arbetsgivaren att "bjuda in en och erbjuda jobb" då är det lättare att få arbetstillstånd, man måste dock ansöka om det tillståndet från Sverige, men efter sex månader kanske man ändå vill åka hem till sverige en sväng ;), fungerat bra för några av mina elever som jobbar i djurpark (är själv djurlärare på gymnasiet). Åker till LA i mars för jobb. Lycka till !
Det lät skitkul, men undra mkt om priserna i cali, man måste ju ha boende osv?
15 jan. 2013 17:12
ngn som vill åka ner ditt och kanske möjligvis hitta jobb? om de nu går :)
6 juni 2013 22:55
Jag har precis varit i Kalifornien i en månad. Hemma nu men känner i hjärtat att jag vill tillbaka. Min umgängeskrets går inte i samma tankar. Åker gärna över igen med er tjejer! Fast blir nästa år.