Reseråd

29 juni 2013 11:38
Visningar: 223
Hej.
Jag , min sambo och 4 barn ( 6 , 8 , 10 , 12 år ) ska åka till Thailand nästa år i Juni.
Tar tacksamt emot tips på ställen som inte är "sönder turistat" ....vart ska vi åka ?
Vi vill sola , bada , snorkla , dyka , shoppa , rida på elefant på nån hel/halv dags safarie , äta gott och se vackra ställen :-)
Tips på billiga men framför allt bra flygbolag ...? Tips på boenden ....?
Drömt om denna resa sen jag va 12 år.... :-)
Mvh Linda m.familj
Av Hille2
29 juni 2013 12:21
Beror lite på vad ni menar med "sönderturistat"? Vad vill ni ska finnas på de ställen ni kommer till? Medelklassboende och högre? Många restauranger att välja på? Västerländsk mat? Shopping? Solstolar? Pool? Lekkamrater åt barnen?
Under den tid ni reser är vädret bäst på östkusten från Bangkok och söderut (alltså den västra östkusten)

Rida på elefant tycker jag ni ska skippa om ni inte mot förmodan hittar några elefanter som får en värdig behandling.
29 juni 2013 12:47
Läste just om Koh Chang de verkar ha lite av det vi söker .... funderar på en vecka där....sola,bada,rida på elefanter,snorkla,bo i bungalow,traska i djungeln och se på apor,äta massa spännande thaimat :-)
Vecka nummer 2 vill vi ha med inte allt för lång resa därifrån....men lite mer shopping,hotell och mer fina badstränder :-) Tips på vart man åker vidare då ?
Av Hille2
29 juni 2013 13:43
Som jag redan sagt ovan så är inte Koh Chang något bra val i juni. Det är klart att man kan ha tur också men för det mesta så regnar det rejält då. Jag har varit med om att t.o.m. vägarna delvis flutit bort under juni/juli månader.
Bra shopping och fina badstränder på en och samma plats går inte ihop med nära till Koh Chang. Efter Pattaya är Koh chang den största turistorten på denna kuststräcka. Det finns en hel del shopping på Koh Chang men det är förstås lite dyrare där. Pattaya har bra shopping men taskiga stränder och man kan nog beteckna denna ort som "sönderturistad" och det ville ni ju inte ha. Annars är närmaste ställe med mycket shopping Bangkok(5-6 timmar med taxi/buss), det finns ingen annan turistort i närheten som har någon shopping att tala om. Ska vara att ni shoppar i Pattaya och sedan åker vidare till Koh Samet, som har fina stränder men tyvärr inte en massa hotell. På Samet finns inget att göra förutom att sola, äta och bada.