Magsjuka, turistsjuka..tips?

11 nov. 2010 11:52
Visningar: 22454
Hej!

Har turligt nog aldrig råkat ut för någon slags magsjuka när jag rest till Thailand! Vore ju himla trist att vara sjuk halva semestern.

Vi har förebyggt magsjuka med hjälp av drickvaccin (dukoral), handsprit/servetter i väskan och ett litet apotek med bl.a "skit-tabletter" som vi kallar det om man skulle bli dålig i magen, som stabiliserar upp det hela så att säga ;-) Och självfallet endast dricka flaskvatten!

Något mer man ska tänka på? Tips?
11 nov. 2010 12:57
Läs 1177 guidens reseråd för Thailand: http://www.1177.se/artikel.asp?CategoryID=33879

Blir du dålig i magen (eller får vätskebrist pga värmen) är det bra att ha med Resorb vätskeersättning.

Bra myggmedel är också ett måste - du hittar bra produkter i bl a Boots-affären på Suvarnabhumi flygplats.

Ta med en vit skön t-shirt i bomull att snorkla i för att förhindra att axlarna bränner sönder.

Väldigt hög solskyddsfaktor så klart - minst 30.
Av Joakimn
11 nov. 2010 13:06
Livrem,hängsler försäkring, mammas överbeskyddande blickar.goda råd.
akta dej för livet..var försiktig, undvik lokala maträtter, enorm säkerhetspackning.mediciner, solskydd,myggskydd ect.
Bra sammanfattning på vad jag inte hänger upp mig på. Res lätt ser mer,Våga ta del av livet men var lagom streetwise.
Släpp totakontrollen o njut av livet..annars lär du dig aldrig att cykla..(metafore)
Av Mpc
11 nov. 2010 17:45
Bra skrivit Joakimn våga ät på ställen som ex hål i vägen se bra till att det är mycket folk som äter där så behöver du inte vara rädd.för diarré

"ps" ätt nu inte för mycket cilli det kan göra magen orolig men drick vatten köpte på flaska.
11 nov. 2010 19:42
Hej

Om ni ni skulle bli magsjuk, så kan jag rekommendera er att gå in på nån av dom Thailändska apoteken som finns på plats.

Dom har dunder medicin mot just magsjuka, har provat medicinen själv och den funkar mycket bra.

Precis som du säger drick bara flaskvatten, men kroppen behöver även salt, så salta gärna maten lite.

Lycka till/Siam
11 nov. 2010 20:01
Varit i många länder och aldrig haft några mag/mat problem.
Vad ni har gjort är ok tycker jag, men, för mig/oss startar morgonen ALLTID med ca 4-6 cl whiskey (OBS) i medicinskt syfte.
Måste i detta sammanhang nämna när vi för några år sedan var på Cypern, jag och tre andra i gänget "tog vår medicin" varje morgon. 5 andra i gänget gjorde inte detta, Säger bara, gissa vad som hände med dessa fem.
Trevlig resa önskar jag, Ingemar
11 nov. 2010 20:28
Citerat från ingemar_e:
Varit i många länder och aldrig haft några mag/mat problem.
Vad ni har gjort är ok tycker jag, men, för mig/oss startar morgonen ALLTID med ca 4-6 cl whiskey (OBS) i medicinskt syfte.
Och vill man förstärka skyddet ytterligare, så kan man även ta en liten kvällen innan. ;-)
11 nov. 2010 22:14
En annan tanke slog mig, med tanke på att alltid dricka buteljerat vatten. När man köper drinkar, eller annat drickbart i glas, så får man ofta ett antal isbitar i. Är det vatten som dessa bitar är gjorda av garanterat rent vatten?
Hela livet är en chansning.
11 nov. 2010 22:46
Citerat från anders53:
En annan tanke slog mig, med tanke på att alltid dricka buteljerat vatten. När man köper drinkar, eller annat drickbart i glas, så får man ofta ett antal isbitar i. Är det vatten som dessa bitar är gjorda av garanterat rent vatten?
Hela livet är en chansning.
Is i lösvikt är inte alltid det bästa alternativet, jag undviker ofta, detta. Följande hör ju inte hemma i denna tråden, men: no ice please innebär ofta mer drink:-))
12 nov. 2010 09:15
Tack för alla era tips =)

Och självklart hänger jag inte upp mig på hygien och oro för att bli sjuk, kanske uppfattades så i tråden.
Jag njuter för fulla drag och är inte sen med att äta god inhemsk mat från små thailändska gatukök där många andra äter =)

Att köpa mediciner på thailänska apotek är verklign något att tänka på, ofta har dom dunderkurer som någon skrev och är mycket effektivare än svensk medicin.

Min pappa fick migrän en dag sist vi var i thailand, han har varit hos läkare i sverige och fått mediciner men ingenting biter speciellt bra, det är bara att försöka sova med lampan släkt i något dygn så går det över.
Men vi åkte till apoteket i thailand och förklarade läget, först erbjöd han oss en medicin som pappa redan har, vi sa att nej den där biter inte på honom. Och då fick vi en annan tablett som pappa tog, efter några timmar mådde han bra igen =)
Av Staul
12 nov. 2010 09:25
Ät och må gott, och använd sunt förnuft.
Ät där det är mycket folk, köp vatten på flaska osv.
Ha en bra resa
Av Chrlju
12 nov. 2010 17:41
Hej
Jag har resonerat som de flesta här, sunt förnuft, whiskey på morgonen, men efter vår resa till Kambodja för knappt ett år sedan då vi fick kolera, så har vi tänkt om.Tänker ta dukoral före varje resa. Tro mig det är värt de.
Christer
13 nov. 2010 10:38
Jag har varit sjuk flera gånger, men det är sånt som händer. Nya länder innebär nya bakterier så jag har vaccinerat mig mot hep a och b. Normal försiktighet för mig är på plats är att; undvika råa grönsaker, bara dricka vatten på flaska och tvätta händerna. Som förebyggande åtgärder; Ducoral och eventuellt kompletterande vaccin. Dessutom tycker jag att det kan vara värt att kontrollera hur den reseförsäkring man tecknat fungerar ifall man skulle vara sjuk en del av tiden, och vad som krävs för att kunna få eventuell ersättning (till exempel intyg från läkare).
Av Modano
13 nov. 2010 16:26
Is som serveras i drinkar etc köps från "isbilen" och är inte tillverkat i baren. Detta gäller nog de flesta ställena dock ej garanterat. Är du osäker så säg ifrån om isen..