Resa till Vietnam

18 juli 2011 17:44
Visningar: 1263
Vi vill resa till Vietnam i dec och har en 3-åring. Har blivit rekommenderad några dagar i Ho Chi Minh & sen Phu Quoc. Är det någon som har förslag på boende? Hur är det på Phu Quoc, tänker på restauranger & hotell, är det nåt liv el är det mest lugn? Vill gärna ha lite restauranger osv på kvällarna. Hur är Ho Chi Minh med barn? Nha Trang & Phan Tiet någon som har varit där? Vi ska vara borta ca 2,5-3 veckor.

Tacksam för förslag
29 juli 2011 15:42
Hej!
Om ni har med er en liten 3-åring till Vietnam gör ni nog bäst i att bo på ett någorlunda lugnt och modernt hotell. Delar av HCMC är bra stökigt dygnet runt. Men man blir positivt bemött av vietnameser om man har med sig småbarn. Mitt tips på boende är nybyggda Somerset Ho Chi Minh City. Alla rum är lägenheter på minst ett sovrum (från 70 - 120 kvm stora) (påminner alltså en del om hotelltyperna i Bangkok). Priset ligger på omkring 1 200 kr/natt inkl frukost för tre pers under högsäsongen i vinter. Phu Quoc är ett mkt bättre alternativ än Nha Trang, då Nha Trang är bra kallt å blåsigt i december-mars.

Ni kan ju också vända er till typ Ving och Apollo som brukar erbjuda bra kombinationspaket till Vietnam.
Av Chrlju
29 juli 2011 17:42
Hej.
Vi var i Vietnam Ho Chi Minh och Phu Quoc i januari. På Phu Quoc kan jag rekomendera ett ställe som heter Sea Star.
Promenad avstånd in till resturanger o marknad. Bra att bada.
Har du några frågor så återkom.
MVH
Christer
Av Lee2007
5 aug. 2011 10:32
På De Tham och Pham Ngu Lao gatan i Ho Chi Minh ,många restauranger & hotell och nära shoping. Ho Chi Minh city är inte en lugn stad. rum fr 20usd. Har inte mycket för 3-åring. Pham ngu lao gatan har en park.
Phu Quoc är en lugn ö, hitta hotell nära stad centrum på strand vägen. På kvällarna är jätte lugn om man bo utanför staden .
Phan Thiet är ok för att bo i en vecka, dvs stranden Mui Ne lite utanför stan.
Diskussionen är stängd för nya svar