Resa till Thailand med 3 månaders baby

17 juni 2010 09:45
Visningar: 6905
Vi har bokat en resa till Thailand i slutet på Februari. Detta gjordes innan vi visste att vi i slutet av Novmeber början på Decmeber ska bli föräldrar.
Vår förhoppning är att denna resa ändå ska kunna genomföras.
Finns det någon som har erfarenhet av att resa med en sån liten till Thailand?
Känns som de man pratar med antingen tycker det är den perfekta tiden för de själva har testat eller så tycker man det är helt idiotiskt.

Tar gärna mot alla tips!
17 juni 2010 11:49
Skulle nog inte rekommendera att resa så långt bort med en 3-månaders baby med tanke på dåligt utvecklat immunförsvar.
17 juni 2010 11:58
Min spontana reaktion är ju att det kan vara lite tidigt om det är ert första barn och då kanske mer för er del än för barnets. Minns själv när min dotter var så liten att jag sprang i skytteltrafik till BVC för allt man blev orolig för av ren okunskap. Det är ju en tid när de fortfarande får obegriplig feber, konstiga utslag, magknip etc. De är ju också väldigt infektionskänsliga och att sitta på ett plan 10-12 timmar bland alla vinterförkylda människor är väl kanske ingen hit.

Min dotter var nio månader när vi åkte till Thailand för tre månader och det gick jättebra. Hon fick värmeutslag & blev dålig i magen värmen men då var jag mer säker i min roll och blev inte dödsförskräckt för allt. Ett lite större barn har också mer krafter och klarar dålig mage medans en 3-månaders inte har så mycket krafter att ta av. Det blir ju en stor omställning från svensk vinter till tropisk värme.

En sak som hände mig som också kan vara en liten varning är att min tanke var ju att jag fortfarande ammade vilket underlättade enormt. Men, jag blev så fruktansvärt magsjuk att jag blev tvungen att äta kraftig antibiotika som gjorde att jag inte fick amma. Min dotter var ju då redan introducerad för fast föda så det funkade ju ändå men om detta händer när man har ett spädbarn blir det ju genast lite knepigare. Dock fungerar ju sjukvård exemplariskt i thailand så det är väl mer osäkerheten på vart man ska vända sig och språkförbistringar som spelar in.

Men ni kanske bara ska på en charter och då finns det väl reseledare och sånt som man kan få hjälp av så då går det väl enklare förståss även om man får problem.
Av Tima
18 juni 2010 22:30
Hm, jag började resa när min dotter var pytteliten... jag rekommenderar att du ammar, det gjorde jag och hon var hur frisk som helst, även jag. Sen dess har vi rest oavsett ålder och längd. Lyssna inte på vad BVC säger. Thailand har dessutom sjukvård i världsklass ifall du behöver besöka. Ha en fin resa! Mvh TIma
Av Elpe
8 juli 2010 22:01
Hej, vi åkte till thailand när vår yngste son var 4 månader och vi stannade i 3 månader. Det var helt fantastisk, det bästa vi gjort.
Jag ammande hela tiden och det var praktiskt. Barnmat på burk är inte så stort i thailand. Blöjor, mjölkersättning är inga problem, det finns överallt. Jag tycker själv det är en väldigt bra period att åka. Innan vi skulle åka hem började vår son att krypa och då var det mindre roligt. Thailand är ett jättebra land att åka med små barn. Dom är väldigt glada för barn och väldigt hjälpsamma.
Ang sjukdommar så var vår son rätt så sjuk under dom första 4 månader, öroninflammation, lunginflammation etc. Det blir lätt så under vintertider i Sverige med syskon. Dock dom 3 månader som vi var i thailand, var vi alla friska hela tiden. Man är ute hela tiden och blir mindre sjuk. Magsjuka var inget issue eftersom jag ammande hela tiden.
Vi möte en hel del negativa kommentarer ifrån omgivning som ifrågasatte att flyga med en bebis, värmen, sjukdomar osv. Vi beslöt oss för att lyssna på vår egen magkänsla och åkte.
Vi hade magiska 3 månader och framför allt att vara tillsammans hela familjen hela dagarna, ingen stress utan bara glädje och massor av lek.

Så mig rekomendation är att ni skall definitivt åka.
Av Mrumru
15 jan. 2011 23:30
Rekomenderar att läsa igen RESOHOLICs svar........det går jätte bra att amma, ni har varit friska, men om man blir dålig själv när man ammar och börjar ta nån medicin och läkare rekomenderar att inte amma då, då bli det inte så lätt....