Resa själv till Thailand med tvååring, stanna fem månader

2 sep. 2013 22:21
Visningar: 525
Hej Jag och min tvååriga son har tänkt att åka till Thailand från november till mars. Efter mycket googlande och funderande har jag bestämt mig för Koh Lanta. Nu är det så att flygbiljetterna bör köpas i veckan (åker med Norvegian) och jag börjar känna mig lite osäker på smartheten i hela projektet..... Vi kommer att åka tillsammans med en vännina till mig som skall vara med i tre veckor och sen åka hem till Sverige igen. Nu till min fundering. Är det rimligt att vara ensam med litet barn på koh lanta i fem månader? Jag har varit i Thailand innan sonen fanns, två gånger mars 2002 och vintern 2008/09. Sist jag var där bodde jag en och en halv månad med en kompis på koh Tao, och ytterligare en månad i Bangkok på egen hand, plus en vecka på koh chang med min lillebror. Det dåliga med förra resan var att jag fick dengue feber och var halvsjuk i nästan tre månader. Självklart oroar jag mig nu för att jag skulle få det en andra gång, men har förstått att risken är liten och kommer göra allt för att skydda oss från stick. Så, jag känner att jag känner till Thailand lite grann, men att det är svårt för mig att avgöra om det är för riskfyllt att vara ensam med barn där så länge, tänker främst på om det händer något, sjukdom, skada eller dylikt. Jag är dessutom ledsjuk, vilket är själva anledningen till denna hälsofrämjande resa, men därför inte lika stark fysiskt som genomsnitts mamman. Värmen gör ju att jag blir både starkare och piggare iofs. Koh Lanta verkar som det bekvämaste alternativet, barn klubbar, dagis, andra svenska barn som övervintrar med sina föräldrar, sjukhus osv. Finns det någon annan som har åkt som ensamstående till så litet barn på lång resa dit? Tankar, tips m.m? MVH Linnea
Av Hille2
3 sep. 2013 07:19
Jag har rest och stannat borta halvårsvis med mina barn, man inte när de varit så små som två år (då har det varit max en månad). Bland annat i Thailand, men även i andra länder i SOA. Upplever det inte som att det skulle vara speciella risker förutom de som man vanligtvis även utsätts för under en kortare resa. Och Koh Lanta är ju svenskön nummer ett, det formligen kryllar av svenskar där och många är även bosatta där på heltid, så möjligheten att få hjälp av en landsman torde vara stor. Tänk dock på att det är viktigt att se till att förlänga resedelen i din hemförsäkring!

Däremot kan jag väl ha synpunkter på att barnet i fråga ska resa till en främmande miljö och gå på ett främmande dagis (istället för att ha semester som sin mamma) och samtidigt vara borta från den andra föräldern så länge(om det nu finns någon).