Resa över jul och nyår

Av Ullek33
20 maj 2012 21:14
Visningar: 2031
Efter en 3-veckors vistelse i Florida över jul och nyår har vi nu börjat fundera på nästa långresa. Vi funderade ett tag på Kalifornien, men jag har förstått att det inte är allra bäst att åka dit under dec-jan.
Nu är jag inne på Australien eller Nya Zealand. Vad tror ni om detta? Vi är två vuxna och fyra barn mellan 6-13 år.
Tips på alternativ tas även emot. Vi vill dock ha värme och sol i den mån det går och lite annat att göra "än att bara ligga på stranden" :-)
Av Pelle77
20 maj 2012 22:17
Nya Zeeland är fantastiskt vackert o har sommar vid jul. Jag har varit där två ggr. Beroende på hur mkt tid ni har så välj bara det ena landet. Nya Zeeland var inget ligga på stranden-resmål men erbjöd vacker natur och upplevelser. Min bästa resa tror jag. Australien är enormt så där får ni allt. Har bara mellanlandat där men vill dit.
Av Ullek33
20 maj 2012 22:24
Tack för svar!
Vi tänker oss mellan 3-4 veckor. Vad tror du den tiden "räcker till"
Får man fråga av du gjorde på Zya Zeeland? Reste du med barn?
Även om det är ett tag kvar tills vi ska åka, är det dags att samla in tankar och åsikter från alla kloka beresta människor som finns därute.

Ulle
Av Dirgis
23 juli 2012 22:10
Jag har rest under jul och nyår runt i Söderhavet. Då var vi på Fiji, Vanuatu, Tonga , Samoaöarna och Sydney. Det var en fantastisk resa. Vanuatu var mest intressant Några nätter stannade vi på Hideaway resort, enda
stället i världen med undervattenspostkontor.Tonga är också en intressant ö.Vi hade läst på ordentligt innan vad som var intressant att se och att göra och vi lät en taxi köra oss en hel dag.
Av Annl
29 juli 2012 21:40
Drömmer om att själv åka till Australien och Nya Zeland (min gamla chef är oerhört berest och hennes allra bästa resa gick till Nya Zeland).

Men här kommer några andra förslag på alternativ;

Safari. Vad sägs om det? tror att barnen skulle älska det. Och så kan ni göra en kombo med bad på Zanzibar eller liknande. Vi var i Tanzania på safari (med en veckas bad på Zanzibar) på jullovet 2010 och blev så förälskade i Afrika att vi nu varit där på två veckors safari (denna gång Zambia och Botswana och Victoriafallen). Afrika är magiskt! Vi längtar redan tillbaka, trots att vi kom hem i tisdags... Så snälla och rara människor och så vackert.

För vår del ska vi resa till Vietnam på jullovet. Det kanske kan vara något? Vi ska till Saigon och Phu Quoch och en tur på deltat. Vi kan "bara" vara borta två veckor så för er kunde det kanske vara en tanke att göra en kombo med Kambodja och Ankor Wat.

Åh, vad mycket roliga ställen det finns....