Resa Kina-Vietnam-Malaysia

13 okt. 2015 16:35
Visningar: 180
Hej! Jag och min flickvän planerar att resa till Kina, Vietnam och Malaysia. Vi tänkte börja flyga till Hongkong ca den 15 december. För att sedan 21 december flyga till Nha trang och slutligen 30 december till Kuala Lampur till 6 Januari. Skulle ni rekommendera dessa resmål eller skulle ni lägga om resan? Vad ska en se? Är det något speciellt en borde tänka på? Ska en boka hotell innan avgång eller på plats?

Vi är intresserade av vackra stränder, vacker storstad, en toppen plats att fira nyår- och julafton på, mysig vandring i täta regnskogar.

Tack i förväg, Johannes.
25 okt. 2015 16:16
Det blir ju mycket storstad på den resan, men jag antar att ni vill ha det så.

Hongkong har jag kvar på min lista, men det är nog en superhäftig stad och december en bra månad att åka dit, som jag förstår det.

Kuala Lumpur däremot har jag precis kommit hem ifrån. Vi gillade den stan även om de inte har jättemånga klassiska sevärdheter.
Vandring i regnskog. Då ska ni åka till Taman Negara som ligger ett par timmar från KL. Vi köpte en dagstur från KL, men det kan jag så här efteråt inte rekommendera. Chauffören körde som en komplett galning för att hinna dit och tillbaka. Ingen rolig resa! Köp tåg eller bussbiljetter på egen hand i stället och bo 2 nätter uppe vid Taman Negara i stället.

Har skrivit et blogginlägg om KL (och Singapore) där jag skriver om vad jag tycker är sevärt, restauranger, skybarer mm:
http://www.4000mil.se/?p=3916