Köra bil i Vietnam

Av Ahlis
6 dec. 2017 10:21 (redigerad)
Visningar: 1921
Hej! Finns det någon här som har erfarenhet av att köra/hyra bil i Vietnam? Som jag förstår det, enligt Swedenabroud, är körskickligheten låg men det brukar även sägas om exempelvis Thailand och Egypten där jag tidigare kört utan några större problem. Vi kommer befinna oss längs kusten i området omkring Nha Trang etc.

Väldigt tacksam för svar! :)
Av Erik777
6 dec. 2017 13:19
Har bara erfarenhet av att hyra tvåhjuling, ej bil men avråder starkt. Mitt resesällskap som kört MC i Malaysia dagligen i femton år, samt ofta i Thailand anser att trafiken i Vietnam är överjävligt vidrig. Thailand är inte jämförbart överhuvudtaget. Enda stället vi varit på med jämförlig trafiksituation är Indien. Trafiken i Vietnam upplevde vi som mer intensiv, men med något högre förutsägbarhet än Indien.

Säger inte att ni ska låta bli, men åk dit först och se er omkring innan ni gör planer som bygger på att hyra bil :) Trafiken är i en klass för sig!
Av Ahlis
7 dec. 2017 07:15
Okej! Tack för svar :) mycket uppskattat!
Av Birgere
7 dec. 2017 11:17
Visst är körstilen annorlunda i Asien jämfört med Sverige men för den delen skulle jag inte totalt avråda från att hyra bil.
Nu har jag förvisso bara kört bil i Indien, Vietnam o Kina men man vänjer sig snabbt. Det man definitivt ska undvika är att köra när det är mörkt samt att man ska alltid ta god tid på sig och ha en bra förutsägande kartläsare.
Annars finns ju alltid alternativet med en privatchaufför.
Av Emolis
7 dec. 2017 17:21
Jag hade absolut INTE hyrt bil i Vietnam! Vet ju inte om det gäller hela landet, men i de södra delarna kör de som galningar tyvärr. Vi hyrde privatchaufför flera gånger (man kunde specifikt be om en lugn sådan vilket vi gjorde, men vilka omkörningar!) och jag var faktiskt rejält rädd flera gånger. Alla kör om, hela tiden och det tutas till höger och vänster, men ingen lyssnar. Har rest en del, men har aldrig sett sådan trafik som just i Vietnam. Thailand, Kambodja, Kina m.fl är helt annorlunda och då kör de ju inte direkt säkert där heller.
Av Ahlis
8 dec. 2017 18:09
Okej, vad kostar det egentligen med en privatchaufför? Tänker att det låter ju rätt smidigt. Enbart internationellt körkort ligger ju på 350 kr och priserna verkar vara som i Asien generellt, hyffsat låga?