Någon resvan....Vietnam eller Malaysia?

Av Wonsan
23 nov. 2009 00:14
Visningar: 448
Påsken 2010 hade jag och mina vuxna döttrar tänkt åka antingen till Malaysia eller Vietnam. Pga av deras studier kan vi bara vara borta 14 dgr. Vart i Malaysia resp Vietnam skall man åka? Hade nog tänkt vara i en storstad ngn dag först sedan lite sol och bad + sightseeing. Har tänkt boka det mesta själv genom nätet så fort som jag bara kan nu. Det skulle var värdefullt om någon ville komma med något tips. Regnperiod kanske är där då?
Har inte fått så mkt hjälp på resebyrå till förslag. Tackar på förhand för er hjälp.
Av Trea
23 nov. 2009 16:04
Det här med klimat och regnperiod i Vietnam är lite knepigt. Vad jag förstår är det mest nederbörd under juni - oktober, och då är det allra mest nederbörd i de sydöstra delarna och mindre i de norra. Under vintern är det "kallare" klimat och under april - maj är den varma perioden (från ca 25 och upp mot 40 grader).

Hanoi är kanske intressant att uppleva ett kort tag, men man orkar inte med en sån stad så länge... Halong bay är fantastiskt fint för båtturer i den sagolika skärgården. Hoi An är en supermysig liten stad med massor av skräddare, restauranger, backpackers och fina stränder. Sen finns ju fler sol- och bad-destinationer längre söderut (som Na Thrang) men jag har inte varit där...

Har inte varit i Malaysia heller...