Resa ensam

12 feb. 2018 10:16
Visningar: 151
Hejsan!
Jag är en tjej på 26 år, som bokat en spontan resa till Phuket 14/2 och ska landa i naiyang första natten. Jag undrar om det finns någon rolig person/er som antingen vill resa lite ihop eller om nått tips på schysst ställe jag kan resa vidare på 😊 mvh Marie
12 feb. 2018 15:37
Hej!

Vad kul! Till att börja med - hur länge ska du vara iväg? Jag är tyvärr inte själv i Thailand men har varit där X antal gånger. Nai Yang är en plats många skippar men som jag älskar! Stranden är fin och där är inte alltför många turister. Ett barnhem som jag jobbade på ligger bara tio minuter iväg så spenderat mycket tid där. Peyony är en restaurang med fin utsikt och god mat. Om du känner dig säker så hyr en moped (eller ta en taxi) till Banana Beach som ligger ca 15 min iväg (strax söder om Nai Thon). Vägarna dit är inte stora men ganska slingriga. Stranden är ganska liten och oftast inte så mycket folk hittar dit.

Men det finns en massa att se och göra. Om du vill vara på öar utan så mycket turister ligger ju Koh Yao Noi och Koh Yao Yai på Phukets östsida och Koh Tarutao vid gränsen till Malaysia. Annars är Phi Phi och Koh Lipe fina öar men mycket turister. Similan är helt fantastisk (om man sover över) enligt mig.

En annan plats som är värt ett besäk är Khao Sok Nationalpark som har underbar natur och att sova en natt i en flytande bungalow i Cheowlan Lake är definitivt att rekommendera. På Phuket har jag testat både zipline och spenderat några timmar på Anthem Waterpark vilket kan vara några alternativ om du vill skippa stranden en stund. Solnedgånen från Promhtep Cape är heller inte helt fel.

Hoppas du får en bra resa :)