Provisoriskt pass till thailand funkar inte!

7 feb. 2013 14:20
Visningar: 3967
I går morse checkade vi in på Landvetter för att flyga via Amsterdam, Kuala lumpur och slutligen landa i Phuket! men vid gaten i Amsterdam tog det stop.
vi upptäckte i veckan att min sambos pass går ut i april i år så han fixade i tisdags ett provisoriskt pass, dessa gäller i sju månader.
På passmyndigheten lovade de stort och heligt att dessa pass gällde i hela världen förutom Dubai. Min sambo fick klart för sig att detta gällde till Thailand.
Vi kunde pusta ut....ett tag...
Jag har googlat ihjäl mig och det enda infon jag hittar är 6 månaders regeln.
Vi blev incheckade hela vägen men Malaysian Airlines i Amsterdam sa ändå stop.

20 h senare är vi alltså hemma i Göteborg igen!=( Tur i oturen bokade KLM oss hela vägen och anser att de redan på landvetter gjorde fel, därför står de för en ny resa så vi åker på tisdag igen. Surt ändå!!

Jag vill dela med mig av den här erfarenheten att noga kolla upp till vilka länder provisoriskt pass gäller.

Vilka ska man lita på? Vilka har gjort fel? Vi skulle förstås haft koll på våra pass och giltighetstid. Kan Malaysian Airlines ha en egen policy?
7 feb. 2013 21:44
Precis som du skriver - kolla hellre upp att passet är giltigt innan man bokar resan än huruvida ett provisoriskt pass är gångbart eller inte. :) (innan någon hugger - jag syftar på en planerad semesterresa inte en akut affärsresa som inte gått att planera)

Tack för att du delar med dig av dina erfarenheter. Det visar att det är viktigt att förstå att det som funkar för en inte alltid funkar för andra: Kolla de två sista inläggen i följande tråd så ser man de som fått komma in:
http://www.reseguiden.se/forum/diskussioner/pass-regler-19007

Så antagligen var det flyget i A-dam som hade egna direktiv och om man vill s a s "gjorde fel".