Prisvärda attraktioner i Kroatien / Zadar

24 maj 2013 14:09
Visningar: 1140
Hejsan!
Vi tänkte ta flyget och åka ner till Zadar och bo i lägenhet i ungefär 2 veckor. Vi är tre vuxna och två barn (11 år pojke och 16 år tjej). Har ni tips på attraktioner i närheten, typ vattenparker, marknader osv? Hur tar man sig fram? Buss? Tåg?
Vore verkligen jättetacksam för många olika svar!
Av Desires
24 maj 2013 21:45
Hej!
Vi hyrde bil den veckan vi var i Zadar, det är det enklaste sättet att ta sig runt. Men om ni inte är bilburna går det säkert bussar till en del platser också, det beror ju på vad ni vill uppleva. Tåg är det dåligt med i Kroatien, men busstrafiken brukar funka bra.

Gamla stan i Zadar är sevärd, dit kan ni ju promenera eller åka buss, beroende på var ni bor. Men den gamla delen av stan är mysig. Den häftigaste restaurangen är nog Arsenal, Trg Tri bunara 1. Arsenal - är en lyxrenoverad jättelada med bl a delikata jättepizzor för 50 kronor.För de unga folket är The Garden, Liburnska obala 6 väldigt populär. Den består av en stor terass uppe på muren, här kan man lysssna på några av världens bästa dj:ar, kanske pga att stället ägs av musikproducenten Nick Colgan och UB40-trummisen James Brown.

Naturupplevelser
Vi gillar att uppleva natur så vi åkte till 3 av de kroatiska nationalparkerna när vi bodde i Zadar. Den närmaste är Paklenica som ligger (bara 3 mil) från stan, på södra sidan av Velebit som är det största bergsmassivet i Kroatien. Området är väldigt populärt för bergsklättrare, överallt såg vi dem uppför bergskanterna, häftigt! Kanske kul både för de unga och er vuxna.
En annan dag åkte vi den vackra kustvägen söderut mot Sibenik. (Zadar-Krka ca 6 mil) Stannade till i lilla Biograd som var en söt liten ort, vidare till Sibenik där vi stannade till för lunch i den gamla staden. Sedan till Krka nationalpark som består av ett stort mäktigt vattenfall som var väldigt vackert med vattnet som sprutade i olika nivåer!

Ett besök på Zadars marknad ska vara väldigt trevligt, det är en av de mest pittoreska och brokiga marknaderna i omgivningarna. När ni kommer t Zadar kan ni fråga var den är belägen, vi såg den inte under de få dagar vi var där.

Kornatiöarna ska vara väldigt vackra, vi hann inte med det. Denna nationalpark med över 140 öar lämpar sig för en dagsutflykt med båt. Längs kajerna runt Gamla stan vimlar det av utflyktsförsäljare.

Här är en lite foton o andra tips om detta område http://www.desires.se/#post51