Buss mellan Zadar och Trogir?

23 jan. 2013 12:09
Visningar: 1465
Hej!
Vi var två veckor i Zadar förra sommaren och blev överförtjusta både i landet och staden! Vi bodde i borik utanför Zadar och gjorde utflykter till öarna utanför, men också till Nin och KRKA nationalpark (vilket jag verkligen rekommenderar!)
Vi kommer att åka tillbaka till samma ställe i sommar igen, men för att även få uppleva något nytt så har vi också bokat en vecka i Trogir (Ciovo). (Vi flyger till Zadar och hem från Split). Nu till min fråga! Vi funderar över bästa(billigaste) sättet att ta sig från Zadar till Trogir? Vi hade tänkt att hyra bil men det kanske inte är så krångligt att ta bussen? Vet någon ungefär vad det kostar?
Vi är två vuxna och tre barn (13,11 och 3 år).
Skulle också gärna ta emot tips på trevliga och barnvänliga aktiviteter(utflykter resturangtips mm) på de bägge ställena :)
MVH Malin
Av Desires
23 jan. 2013 14:49
Hej - ja Kroatien är fint, har varit där en hel del!
Bästa informationen om bussar och andra typer av transfer från Zadar (o andra platser i Kroatien) hittar du på nedanstående sida http://www.semesterkroatien.se Längst ned på denna sida kan du själv ställa frågan till ”Semesterkroatien” o förhoppningsvis få svar på exakt när lämplig buss avgår för er och nog också få reda på vad det kostar. http://www.semesterkroatien.se/zadar-flygplats-flygbussar-och-transfer/

Vi har åkt buss vid flertal tillfällen i Kroatien och tycker det är väldigt billigt, så det är nog det allra billigaste sättet att ta sig från Zadar till Trogir. Här hittar du många restaurangtips mm i staden Zadar http://www.desires.se/#post51

Trogir är en jättesöt världsarvsstad som är väldigt mysig! Därifrån är det bara 30-45 min bilväg till Split, som ni förstås ska besöka. Ni har ju då även nära ut till den vackra övärlden med Brac, Hvar mfl underbara öar (men det vet ni säkert redan…).
Här får du mer tips om Trogir, beacher o dyl http://www.desires.se/#post17

Några speciella barnaktiviter i detta område känner jag tyvärr inte till, kanske någon annan gör det?

Hoppas ni får en härlig resa i år också!
22 feb. 2013 14:47
Thank you for the answers! I think we will rent a car after all :).
Desires! Gillar din blogg! Full med bra kroatientips!