Planering av en effektiv Kalifornien runda vinter 2017?

26 sep. 2017 01:22
Visningar: 175
Hej,

Jag vill överraska min andra hälft med en liten Kalifornien resa på 10 dagar. Önskar att resan skall innehålla liiite storstad men mest naturupplevelser men vandring etc men det kanske kan bli begränsningar med aktiviteter då jag har tänkt att vi skall resa i december i år.

Jag tänkte att vi skall flyga till SF och hem från LA. Min plan är att spendera mesta tiden i SF tex 3-4 dagar sedan avsätta 1 dag i LA och 2 dagar i LV. Sedan läste jag att vägen till Yosemite kan vara abstäng vintertid :( har ni andra tips sevärdheter mellan SF och LA-LV som jag borde planera in?

Jag vet att vi behöver ta en resa till Kalifornien för det behövs mer tid där men jag vill ändå att vi skall se och uppleva maximera så gott det går under denna vistelsen...

Har ni tips och råd med rutten och kanske även förslag på hotell?

Vänligen
Iris
Av Marulk
28 sep. 2017 17:15 (redigerad)
Spar LV till nästa resa. Er resplan blir alldeles för stressig om ni inte tänkt flyga mellan SF o LV men då missar ni allt det vackra. Du skriver decemver. Vandring? Tänker du vandring i Sierra Nevada bergen så lär det bli svårt under vintersäsong, däremot finns många vandringsleder utmed kustbergen. Norr om SF glömmer många bort. I vårt tycke så är Hgw1 norr om SF minst lika dramatisk o vacker som den mer berömda delen mellan SF o LA. Den södra delen är dessutom bitvis fortfarande avstängd pga ras.
Min rekommendation, stanna i området kring SF. Man behöver inte bo mitt i city hela tiden o priserna för hotell sjunker ju längre ifrån.
Go tur
/Catarina