Kalifornien, Arizona och Nevada 2016

26 juni 2015 11:51
Visningar: 173
Vi är en familj bestående av mig och min man och våra två barn som nästa sommar kommer att vara 9 respektive 6,5 år. Vi har i många år drömt om att besöka USA västkust och nu känns det som att våra barn är tillräckligt stora för att också kunna få ut något av det. Vi har planerat en resrutt och vill gärna ha respons på vår planering. Är det realistiskt att genomföra detta med två barn? Vi tänker oss en reslängd på sammanlagt 19 dygn. Vi tänker oss följande: dag 1 flyg till SF. Därefter två heldagar i SF. Dag 4 hämtar vi ut en hyrbil och kör söderut längs HW 1 till monterey där vi övernattar. Dag 5 monterey-san simeon. Dag 6 san simeon - santa Barbara, dag 7 Santa Barbara - LA, dag 8-10 LA, dag 11 LA - Barstow, dag 12 Barstow - Grand canyon, dag 13 Grand canyon, dag 14 GC-LV, dag 15 LV, dag 16 LV-Death valley, dag 17 death valley- Yosemite, dag 18 Yosemite- SF, dag 19 hemresa från SF. Det vi funderar på är om man skulle stanna lite längre vid tex Yosemite? Vi funderar också på var det kan vara lämpligt att övernatta på vid sträckorna LV-DV samt DV-Yosemite? Vi planerar att genomföra resan i slutet av juni-mitten av juli. Vi har räknat med ca 1500/natt i snitt för boende hela familjen. Vi tänker även ha med ca 30000 i reskassa... De dyrare sakerna vi tänker göra är universal studios, alcatraz, monterey aqarium och hearst castle plus inträde till nationalparkerna... Som sagt vi har aldrig gjort en sådan här resa tidigare så vi behöver en del tips😉
Av Marulk
26 juni 2015 13:00
En härlig resa ni planerar. Bra ålder för barnen. Vår son var 6 på första resan. När vi planerat o tänkt på sonen brukar vi försöka boka Hotel med pool. Bra att locka med efter lång dag i bil. Välj även gärna en Suv, på så vis kommer barnen lite högre upp o ser bättre ut. Klokt stopp i Monterey o ett besök på Aqvarium. Ett mycket sevärt o uppskattat besök. Boende mellan LV o DV behöver ni inte däremot kan vara klokt med stopp innan Yosemite. Rekommenderar då Mammoth Lake. En mycket mysig stad som egentligen är utpräglad vintersport ort. Är ni intresserade av dagstur med vandring finns här många fina o lagom tralls även för barn. Passa på o låt era barn gå kurs o bli JR Rangers. Från ML är det sen lagom avstånd till Y. På vägen finns även en nedlagd gruvstad (dock omväg) Bodie Ghost Town. Vägen dit är dock "rough". Bilder från våra resor i västra USA finns här på RG. Återkom gärna om du har fler frågor. Vi planerar också ännu en resa till nästa sommar. Kanske kan få tips av er 😄👍🏻
26 juni 2015 14:26
Ja, om ni kör enligt ovanstående så kommer ni fram sent till Yosemite och måste åka igen dagen efter i hyfsad tid, så då hinner ni inte se just så mycket av Yosemite...
Så "bit av" körningen innan med en övernattning.
Vi bodde i Lee Vining, dvs ca 3 mil bortanför Mammoth Lake.
Bodie är en bra ide, men försök även att se Mono Lake, gärna timat till solnedgången.

LA tycker jag är ganska ocharmigt och meningslöst (fast ni kanske ska besöka parkerna förstås?) Man kan absolut ta en dag därifrån och lägga vid Yosemite i stället.

På tillbaka väg till SF kan ni svänga in till John Muir NP för att titta på redwoodträd. Inte de allra största exemplaren (de finns ju i Redwood) men imponerande ändå.

Kolla gärna min reseberättelse från en liknande resa:
http://www.4000mil.se/?p=945
Av Birgere
26 juni 2015 14:33
Klassisk och härlig rutt!

Däremot så tycker jag ni ska planera utifrån vad ni vill göra på resp ställe först och hur mycket tid det tar. Därefter så gör ni ruttplaneringen, spontant så ser det ut som att ni gör för många stopp. Det finns ingen anledning att stanna på ett ställe om ni inte tänkt er någon större aktivitet där. Fundera tex på San SImeon, Santa Barbara och Barstow samt kanske även extranatten i GC. Vissa aktiviteter som tex Hearst kan man ta på vägen så att säga.
Att packa, packa upp samt vänta på att man får checka in på nästa hotell är värdefull restid som man bränner bort.
26 juni 2015 22:53
Har funderat över det där med antalet stop. Vår tanke var dock att set skulle bli kortare tid i bilen för barnen. Angående stopet i Barstow tänkte vi att det är långt mellan LA och GC och en övernattning på vägen känns som ett måste. Men det finns kanske något annat lämpligt ställe på vägen att övernatta på....?:) vid GC har vi tänkt att ev ta två nätter i den lilla staden Williams som verkar mysig. Därifrån hade vi tänkt köra upp till GC som en dagsutflykt. På HW 1 kan vi ev stryka övernattningen i san simeon. Hearst castle och solvang är de "måsten" vi har efter vägen. Ni som besökt Yosemite, hur har ni lagt upp besöket där? Ska man kanske satsa på en övernattning innan i tex mamouth lakes och en övernattning på andra sidan parken på väg mot SF. Eller två nätter i själva parken? Känner att detta är den del av resan vi är mest osäkra på....
27 juni 2015 00:13
Vad roligt och spännande att få lov att planera en sådan resa.
Vi gjorde något liknande förra året, dock utan barn. Jag har bara några synpunkter och och något råd.

Jag tycker att ni har för många övernattningsplatser mellan SF och LA. Nöj er med Monterey eller varför inte Carmel. Stanna där i två nätter och skippa San Simeon. För mej är San Simeon endast en lång brygga och just Hearst Castle. Från Carmel är det nära till Monterey och ni har hela Big Sur strax söder om er. Och i Carmel har ni världens häftigaste beach. Och 17-Mile Drive.
Sen kan ni mycket väl ta S Barbara. Och Solvang är trevligt. Danskt och svenskt på samma gång. Där åt vi danskt smårgåsbord.

Sen hade jag minskat ner antalet nätter i LA med en och sparat den till Death Valley. För där får ni inte ha brått. Där ska ni ur bilen på många ställen och fotografera och titta. Death Valley är en upplevelse i sej. Kör rätt väg. Vi tog Most Scenic Route upp genom Death Valley till Furnace Creek, där vi oxå bodde.
Därifrån körde vi norrut förbi infarten till Yosemite och förbi Mono Lake till samhället Bridgeport. Där var det nära till spökstaden Bodie, som vi tog dagen efter.
Skall ni uppleva Yosemite så bör ni övernatta på någon plats inne i parken.

Ha en trevlig planering och resa
Här kan ni läsa om vår resa http://www.olleusa2014.blogspot.se
Av Birgere
27 juni 2015 07:04
Om ni inte tror att barnen klarar mer än 2-3 h i bil per dag så tycker jag det är bättre att vänta något år innan ni åker. Hela resan blir förstörd av alla dessa småskutt.

Repeterar igen om att ni behöver tänka hur mycket tid ni behöver för varje stopp/rutt.
SF: minst 16h
Stoppen efter HW1: 5-6h
LA: 16h
GC: 4-5h
LV: Gör ett stopp här för ungarnas skull, shoppa o bada och gå runt. Risken är dock att det är för varmt för att vara utomhus men räkna med 20h.
DV: 8-12h
Yosemite: 12-16h