Planera resa till Fillipinerna tips och råd

Av Snibben
21 aug. 2013 14:32
Visningar: 573
Jag och min sambo har tänkt resa till filippinerna runt den 14 dec i år och komma tillbaka strax efter nyår. Vi har lite problem att få ihop vår resa och nu undrar jag hur ni andra som varit i filippinerna har gjort när ni bokar era resor. har ni tagit mellanlandningar med övernattningar? Har ni åkt runt bland öarna, vilka öar rekomenderar ni att man ska besöka. Vi är väldigt sugna på malapascua eftersom det ska vara bra dykning där.

Vi tar tacksamt emot alla tips vi kan få!
25 aug. 2013 01:06
Det finns så många öar på Filippinerna så det är svårt att välja.

Jag har åkt till dem ställen som erbjuder bra dykning.

Det är enkelt att ta sig runt.
Flygen är oftast billiga, speciellt om man bokar i tid.
Cebupacific är det man åker med då.

Jag har varit i Donsol och kollat valhajarna, sedan Cebu-Mactan island och sedan Malapascua.
Malapascua är en paradis ö. Väldigt vacker! Jag tycker den är helt underbar! :)

Rekommenderar att bo på Exotic eller Evolution.

Vill ni veta mer så hör av er.
26 aug. 2013 07:58
Hej,
Kan bara hålla med om Malapascua, en riktig paradis Ö. Vi bodde på Exotic och dök även med dem, och det helt suveräna. Evolution ligger vägg i vägg och verkar också bra.

Vi var även på Boracay, och dit ska ni ta er om ni vill uppleva ett turistigt Filippinerna. För mycket av det goda kan man säga. Jag hade vält Bohol eller El Nido om jag skulle dit igen, förutom Malapascua, som är ett måste. Det är en upplevelse att få dyka och se Tresher Sharks och missa inte en utflykt till Calanggaman Island om ni får tillfälle.

Vi flög via Hong Kong direkt till Cebu, vilket var perfekt.

Hör av dig om du undrar ngt mer.
Lycka till med planeringen.

/ Cecilia
Av Snibben
26 aug. 2013 10:36
Tack för tipsen!
Vi bokade resan igår kväll och efter lite diskussioner hamnade vi på att vi kommer att flyga via en övernattning i hong kong till Cebu och sen ta oss med båt till Malapascua och stanna där i 9 dar innan vi drar vidare till Bohol där vi kommer att stanna i 8 dagar för att sen avsluta hela resan med fyra dagar i Hong Kong och därifrån till Stockholm igen.
27 aug. 2013 14:15
Hej Snibben;

Från Bohol/Panglao är det lätt att ta sig över till Siquijor. Banka båt ca 2 timmar från Panflao. Gör gärna det. Spendera några dagar där med en endagsutflykt till Apo Island. Om ni kortar ner vistelsen på Malapasqua och Bohol med ca två dagar vardera öppnar sig möjligheten till dessa tillkommande upplevelser, Från Siquijor till Cebu åker ni fast ferry.

Trevlig resa!

guntebunte