pittoreskt badort?

Av Emmagz
23 juli 2017 12:25
Visningar: 256
Hej! Jag och min sambo tittar på att åka iväg nästa vecka på en liten spontansemester. Eftersom det är kort inpå så vill vi gärna boka snarast, men vet inte riktigt vart. Vi var i Rovijn förra året vilket vi tyckte om väldigt mycket, och är därför inne på Kroatien igen, men det hade vart kul att se något nytt ställe i sådana fall. Sitter ni på något guldkorn i Kroatien eller någon annan stans i Europa? Vi är ute efter:

- Pittoresk charmig äldre stadskärna med inte allt för mycket turister
- Nära till bad (gärna klippbad eller steniga stränder)
- Lugn avkopplande semester
24 juli 2017 15:35
I Kroatien stämmer de flesta städer in på Era önskemål. Min egen favorit är dock Sibenik [Sjibenick] som ligger mellan Splitoch Zadar. Solaris är ett stort hotellområde strax utanför stan med bussar som går in till centrala Sibenik, Hotel Life Palace, 4*, 17 rum, restaurang, café, mycket trevligt ombyggd fastighet som ligger mitt i centrum på promenadavstånd till en ny strand, Banj. Hotel D-Marine och naturligtvis finns det en mängd privata boenden.
Katedralen, finns på UNESCOS världsarvslista, nyrestaurerade fästningar, båtar till olika öar eller bad nära till nationalparken Krka om man vill.
Av Sq7700
24 juli 2017 21:32
Ohrid i Makedonien skulle kunna vara ett alternativ. Jag var själv där för två år sedan och blev positivt överraskad. Det är vackert, billigt och inte överturistat. Badmöjligheter finns på flera ställen.