Trevlig och genuin badort nära Rom och Neapel

Av Cicci64
4 jan. 2016 02:49
Visningar: 12101
Vi åkrr till Rom och Neapeltrakten i juni. Skulle vilja ha tips på vackra, genuina och mysiga stälken för bad lch kustliv. Har dökt lite på Amslfikusten och vissa orter i Lazio t.ex Gaeta. Tar tacksamt emit alla tips och råd vi kan få. Åker flyg, tåg och buss.
12 jan. 2016 23:50
Amalfikusten ligger ju nära Neapel och är jättevacker. Dock vimlar det av turister där... Men väl värt ett besök. Positano är vackert som en tavla. Vi var där för fem år sedan och hyrde då lägenhet genom www.summerinitaly.com Har inte besökt kusten utanför Rom.
Av Ansun
13 jan. 2016 13:29
Kanske Terracina kan vara någonting?
Jag har inte varit dit själv men tycker det verkar vara ett mysigt ställe. Ligger i närheten av Geata och Formia.

http://www.terracina.se
Av Cicci64
13 jan. 2016 22:10
Tack för tipsen! Har hört mycket om Positano har även hört om mängden turister. Vi vill ha lite enklare och mindre turistigt om du förstår. Vi slopar nog Amalfi för boendet men kanske åker ner över en dag.
17 jan. 2016 17:35
Citerat från Cicci64:
Tack för tipsen! Har hört mycket om Positano har även hört om mängden turister. Vi vill ha lite enklare och mindre turistigt om du förstår. Vi slopar nog Amalfi för boendet men kanske åker ner över en dag.
Jo, jag förstår. Var själv inte förberedd på mängden av turister i Positano... Och inte att det var så otroligt mycket amerikanare där. Tyckte nästan man hörde mer amerikanska än italienska faktiskt. Nu ska ju ni i och för sig kanske flyga till Rom så detta är väl inte aktuellt, men om man inte vill ha horder med turister så kan jag varmt rekommendera Apulien. Alltså Italien klack. Där finns underbara stränder och kristallklart vatten. Visst finns det turister där också men inte till närmelsevis som på många andra ställen och mest inhemska turister som reser dit företrädelsevis i augusti.
14 feb. 2016 16:58
Mitt tips är Gaeta, Sperlonga, Fondi och Terracina. Det ligger ju mellan Rom och Neapel och har fint vatten. Napolitanarna såsom Romarna åker dit för att bada. Rekommenderar att hyra en bil men det går att ta sig dit med både tåg och buss. Söker du efter ett billigt boende med mindre turister är mitt tips Fondi, det är en liten mysig stad med tågstation. Det går frekvent med bussar från Fondi till Sperlonga så att ni kan åka fram och tillbaka till stranden. Anledningen till att jag rekommenderar att hyra bil är att det finns så mycket att se omkring.
Av Mlin_b
19 feb. 2016 20:03
Jag och min kille var i italien i två veckor var av en i Greta i augusti 2015. Det var helt underbart. Vi bodde hos en dam som hyrde ut lägenheter i hennes underbara hus. Det finns en strand som är privat och tillhör huset. Googla villa acceta så kommer deras hemsidan upp. Vi åkte tåg till formia från rom och sedan buss till huset gick hur bra som helst. Men med bil kan man ju upptäcka lite mer runt om kring än vi kanske gjorde. När vi var i Greta så var det enbart italienska turister där. Så det blir ju väldigt genuint och man slipper träffa på massa svenskar och andra turister från alla vädrets håll. Vi hyrde båt en utav dagarna och åkte efter kusten till Sperlonga sedan stannade vi och badade i vikar, vid grottor och små byar osv. Det mysigaste vi upplev tillsammans. Det kan jag varmt rekommendera!!
Mvh /Malin