Phu Quoc eller Thailand? Vinter - 18, 2 veckor!

Av Sa0sin
17 dec. 2018 21:55
Visningar: 585
Hej!


Jag och min kära sambo kikar på sista minuten resor till Asien här i vinter. Vi har kört fast lite och skulle gärna behöva lite input.
Vi har aldrig varit i Asien och tittar på lite olika alternativ där, främst Phu Quoc i Vietnam och Ö-världen runt Krabi. Men då vi har hund kan vi inte vara borta längre än 2 veckor dessvärre!

Vi är ute efter sol och bad, ligga i en solstol på stranden och tugga igenom ett par böcker. Vi snorklar väldigt gärna varför det är ett stort + om snorklingen är bra. Partyliv är mycket lågt prioriterat men finns närhet till ett "centrum" med restauranger är det bra.

Vi hittade först billiga flygbiljetter till Phuket då vi tänkte att det säkert finns många finna öar utan för Phuket kust att utforska. Men då vi bara kan åka 2 veckor och har lite ont om tid på oss, är vi nu inne på lite andra spår. Turist-raketen Phu Quoc, vilket känns som ett smidigt alternativ med tanke på att det är en "större" ö. Kanske lättare att transportera sig runt än att behöva passa färjor tänker vi?

Vårt andra heta spår just nu är att utforska Ö-världen kring Krabi då vi även här har hittat skapligt billiga flygbiljetter. Krabi ser ju fantastiskt vackert ut vilket verkligen lockar för oss, men det är ju många som vet om detta såklart. Är det väldigt mycket turister?

Ett tredje spår är att ta en sista minuten via något charterbolag. I Koh Lanta fanns visst en del fina alternativ. Någon som har varit där och kan berätta lite om stället.

Vad tänker ni kring ställena ovan? Och har ni några andra tips utifrån våra krav; sol och bad, snorkling, tämligen lugnt och stilla.

Stort tack på förhand!
Med vänliga hälsningar,
Gabriel
Av M4sta86
18 dec. 2018 09:22
Vad jag läst om Phu Quoc är att stränderna är förstörda av skräp. Plats och skit både i vattnet och på land..
Av Sa0sin
18 dec. 2018 10:41
Citerat från M4sta86:
Vad jag läst om Phu Quoc är att stränderna är förstörda av skräp. Plats och skit både i vattnet och på land..
Det låter ju väldigt tråkigt om så vore fallet såklart.
För egen del så skulle jag gärna bo på den norra sidan vilken jag tror kan vara finare. Områdena runt Long Beach slipper jag gärna. Hoppas och tror att den norra sidan är finare!

Är det någon som har några tankar kring Krabi och Koh Lanta? Några öar i skärgården med mindre turister där man kan komma undan lite? Är sugen på Krabi om det går att komma undan massturismen!
18 dec. 2018 11:38
Hej,

Jag har inte varit på Phu Quoc men hör en del blandade recensioner därifrån.

Koh Lanta har jag varit på men det var några år sedan. Finns en del skrivet om Koh Lanta här på RG som du säkert kan få hjälp av :)

Olika öar finns det dock gott om. Själv gillar jag Koh Lipe som är en väldigt fin ö (och ska dit snart igen), men där finns en hel del turister. Vill du slippa turister helt tipsar jag om Koh Tarutao. Där bodde jag i ett tält vid stranden, restaurangen hade bara öppet vissa tider per dag och allting var väldigt enkelt men du har stranden för dig själv. Jag var här i två nätter då där inte finns så mycket att göra utan det är en riktig Robinson ö (jag var där 2016).

Andra öar är ju Koh Adang som har några enstaka boenden (ligger 10 min ifrån Koh Lipe). Många tipsar om Koh Bulone men har inte varit där själv. Men ska till Koh Kradan i februari och tror det är en väldigt lugn ö. Sen finns ju Kho Lao Liang, Koh Libong, Koh Moon och Kho Ngai som alla är ganska små öar. Annars kanske Koh Yay Noi och Koh Yay kan vara något för er? Snorklingen tror jag dock varierar en del beroende på vilken ö man åker till. Men om det är lugn och ro du vill ha så skippa Koh Phi Phi i alla fall ;)

Hur mycket turister det finns beror självklart när ni åker då dec-jan är absoluta toppen på turistsäsongen där. Lycka till med planeringen :)
Av Sa0sin
19 dec. 2018 09:04
Hej!

Tack för ditt svar. Just nu så är nog vårat hetaste spår ö-världen runt Krabi faktiskt. Då vi känner att möjligheterna att förflytta sig är bättre där än på Phu Quoc. Hade tydligen en kollega som varit på Phu Quoc och hon tyckte att det var väldigt fint men att det räckte med en vecka där. Men det beror självklart på vem man är som person!

Har läst en del om Koh Lipe och visst, det verkar otroligt fint även om exploateringen verkar ha nått även denna pärla. Men det ligger ju väldigt långt söderut i Thailand och går det verkligen ta sig dit från Krabi på ett enkelt sätt? Det kanske går speedboats? Även om vi bara har 15 dagar på oss kanske vi inte ska låsa oss så vid att det är svårt att förflytta sig?

Angående Phi phi så kan vi nog tänka oss att stanna till där för kanske en natt eller två, men inte längre!

Tack för ditt svar!
Av Sa0sin
19 dec. 2018 09:06
Jag har en idé om att kanske börja resan genom att flyga till Krabi för att sedan ta färja ut till Koh Yao Noi och Koh Yao Yai för att sen ta oss vidare därifrån. Någon som har någon in-put kring detta? :) Ser förvisso på kartan att det ser ut att gå nästan lika bra att ta flyg till Phuket för att nå dessa två öar? Är Phuket inte så dumt att börja på även om det är ö-världen runt Krabi som vi vill utforska?

Mvh Gabriel
19 dec. 2018 15:50
Ko Jum (iallafall Pudelen) är lugn och mysig och lätt att ta sig till - inget centrum att gå till, men ett antal ställen längs stranden att äta på. Någon strand lite längre ner på Lanta skulle kanske också passa er.
När det gäller skräp på stränderna så kommer ju det mycket med havsströmmarna - det beror alltså mycket på säsong hur skräpigt det är. När vi var på Phu Quoc i slutet av januari så var det inget skräp på stränderna.
Vi åkte på snorkeltur på Phu Quoc - det var inte superbra, man var tvungen att vara på ganska djupt vatten för att det skulle finnas något kul att se (och då kommer man ju inte så nära).
20 dec. 2018 07:57
Citerat från Sa0sin:
Jag har en idé om att kanske börja resan genom att flyga till Krabi för att sedan ta färja ut till Koh Yao Noi och Koh Yao Yai för att sen ta oss vidare därifrån. Någon som har någon in-put kring detta? :) Ser förvisso på kartan att det ser ut att gå nästan lika bra att ta flyg till Phuket för att nå dessa två öar? Är Phuket inte så dumt att börja på även om det är ö-världen runt Krabi som vi vill utforska?

Mvh Gabriel
Även från Phuket är det väldigt enkelt att ta sig till övärlden runt Krabi, framförallt om ni vill börja på Koh Yao Nao. Jag tror nämligen man bara kan ta sig dit ifrån Phuket - men jag kan ha fel. Kanske skulle vara bästa att flyga till Phuket och hem ifrån Krabi?

För två veckor tycker jag absolut det är lönt att ta sig ner till Koh Lipe - även om det tar några timmer. När jag var där förra gången åkte vi från Railey direkt till Koh Lipe. Åkte på morgonen och var framme på kvällen - så det tar en liten stund men jag tycker det var värt resan. Då åkte vi minibuss till Pak Bara och sen färja. Har man tid kan man ju stanna vid någon ö på vägen dit och någon ö på vägen hem så blir ju resan kortare. Det är även väldigt enkelt att ta sig mellan öarna tycker jag.

Personligen så gillar jag Phi Phi och det är värt ett besök - även snorklingen är bra där. Man ska bara veta om att man inte kommer vara ensam ;) Jag bodde på Long Beach när jag var där och tyckte absolut det var den finaste stranden och betydligt lugnare än inne i Tonsai.