Koh Chang - Sihanoukville - Phu Quoc- resväg?

Av Ynnej75
17 juli 2011 14:23
Visningar: 4744
Hej!

Håller på att planera vinterns resa. Har bokat flyg T/R Bangkok. Funderar nu på att åka till Koh Chang och sedan vidare till Sihanoukville och sedan till Phu Quoc.

Hur tar vi oss mellan dessa ställen? Har läst någonstans att man skulle kunna ta landvägen från Koh Chang till Sihanoukville och sedan båt därifårn till Phu Quoc. Är det någon som gjort det? Vi har två barn som då kommer att vara knappt 6 år och 2 1/2 år så därför måste det vara lite under ordnade former ;-)

Tacksam för alla tips!
25 juli 2011 16:11
Tror inte det är sant. Denna typ av resväg som jag har haft höras många gånger är bara "ord". Vietnam, Thailand, Cambodia har pratat om detta men det kommer inte bli "verkligen" än.

Själv har jag jagat efter svar till din fråga i två dagar och ingen här ( Vietnam, Thailand) som vet om denna resväg: Koh Chang - Sihanoukville-Phu Quoc....
25 juli 2011 22:07
varför vill ni till sihanoukville med små barn? det är nästan bara ungdomar där som dricker och/eller tar droger.
26 juli 2011 13:08
Jag satt i skybar tills bussen gick mot Koh chang nästa morgon och efter ett bussbyte plus en färja kom Ian från Baan Rim Nam guesthouse och plockade upp mig se'n sov jag ett helt dygn..Åkte efter en vecka vägen ni kollat in och det sista han sa var att hålla hårt i transfer biljetten..
Mitt i resan slängde chauffören ut en efter en (ingen engelska) beroende på vart man skulle, så till slut sitter jag i en taxi på väg mot gränsen med en engelsman och hans thailändska flickvän som bara ska dit och förnya sitt visum.
När jag vägrar muta generalen eller vad han nu var svarar han barskt, Inga fler visum idag.. Nån har slitigt tag i mitt bagage, ett par karlar försöker ta min transfer biljett utan att lyckas samt en fjärde tycker att han ska hjälpa mig fixa visumet och tillslut betalar jag iaf pengarna och kommer igenom..
Se'n visar det sig att de två männen var fortsättningen på min transfer -hade jag gett de transfern hade de kunnat fått betalt iaf UTAN att ha ordnat med båtresan och sån't som skulle vara inkluderat och då vet jag inte hur jag hade tagit mig därifrån. De kör mig till den gamla "piratstaden" Koh Kong där de eldar på gatorna och man tvingas övernatta för att ta färjan nästa morgon.
Jag körs till ett litet hotel där jag efter en snabb blick in i det cell liknande rummet tar mina värdesaker och går därifrån- lämnar bara ryggsäcken..
Hittar ett hotell, äter middag och drar mig tillbaks till rummet med luftkonditionering och dvd filmer medan jag hela tiden hör "par" som kommer och går utanför under natten. Nästa morgon traskar jag tillbax till hotellet och blir upplockad på moppe och får mig en liten utskällning för att jag varit en dålig kvinna som rumlade runt hela natten..Han tog mig och bagaget till hamnen, och gav mig båtbiljetten tillslut i utbyte mot den där satans transfern...
Man ska sitta på taket när man tar båten, men solkräm behövs!! Sitter man inuti är det både varmt och utan friska vindar. Man delar plats med allt från inhemska, turister, djur och mat. Båten är definitivt välfylld.
Barnen kommer att älska Sihanoukville om ni är utanför "city" Bamboo Island är nog stället att vara på egentligen och ta färjor in till sta'n om ni vil turista lite, annars är vissa stränder och vandrarhem bara party..
Finns inga båtar till Vietnam vad jag vet, ta bussen till phnom penh och fixa flyg till Saigon eller nå'n av de andra 4 ställena som flyger till ön. Boka tidigt och the beach club (min favorit) kräver att man har flygbiljett bokat för att göra reservationer hos de..Jösses, en hel novel:):)
mvh A-L
Av Ynnej75
31 juli 2011 19:49
Tack för alla svar! Vi har lagt denna rutten på hyllan. Känns sådär med småbarn....
Det blir södra Thailand istället. Äventyren får vänta lite till tills barnen är äldre ;-)