Phu Quoc, Nha Trang eller Phan Thiet?

Av Marbry
6 aug. 2017 01:29 (redigerad)
Visningar: 3023
Kommer att vara i Vietnam med min familj bestående av oss vuxna samt två aktiva barn, 8 & 9 år, under två veckor i November i år. Landar i Saigon.

Har rest ganska mycket i asien och framför allt Thailand tidigare, både med och utan barn. De senaste åren har vi varit på Koh Lanta. Vietnam är dock helt nytt för oss alla i familjen. Vi kommer vara i Saigon några dagar, därefter åka till en schysst strand.

Frågan är bara vart vi ska lägga vår beach-tid? Just nu lutar det åt Phu Quoc, men är rädd för att inte är lika fint som i broschyrerna. Alternativen i nuläget är Nha Trang och Phan Thiet.

Det vi söker är: 1, fina stränder (helst med fin solnedgång). 2, lite "myller" på kvällarna med flera restauranger att välja på. 3, barnanpassade utflyktsmål och aktiviteter i närheten (gärna snorkling, vandringar, vattenfall mm). 4, prisvärt boende och mat/dryck (men det kanske det är överallt i Vietnam?:)

Jättetacksam för ALLA tips och tankar!
Av Erik777
7 aug. 2017 14:52
Jag har bara erfarenhet av Phan Thiet och Nha Trang, aldrig varit på Phu Quoc.
1 Finns på båda ställena, i Nha Trang är stranden mer av stadskaraktär, med parker och avenyer bakom. I Phan Thiet är det hotell, sopor, fiskare och del mer orörda partier.
Solen går ned i väster, vilket gör att den aldrig någonsin kan gå ned i vattnet i Nha Trang, och bara nästan, med god vilja, i delar av Phan Thiet.
2 Nha Trang är en riktig stad med riktigt myller. Phan Thiet har turister som lallar med livet som insats på huvudgatan mellan restaurangen och hotellet. Alltså givetvis finns riktigt myller inne i Phan Thiet stad. Men jag antog att ni menade kusten mellan staden och Mui Ne.
3 Vet inte så mycket om detta men Vinpearl utanför Nha Trang kanske är er grej?
4. Ja så är det överallt, kanske ännu mer Nha Trang än Phan Thiet. Men det är på marginalen.

Jag reste inte med barn i Vietnam, men en sak som jag skulle tänka lite på om jag gjorde det är trafiken, som är helt galen, även för den som varit i Thailand så är Vietnam i en helt annan division. Framförallt i Saigon men det är galet överallt. Jag skulle nästan välja Nha Trang enbart på den meriten att där finns trottoarer och bilfria promenadstråk.

Jag besökte Phan Thiet och Nha Trang runt nyår. En sak som förvånade mig var den avsevärda skillnaden i temperatur. I Nha Trang ville man inte ligga på stranden alla dagar och tog gärna på en tröja i bland mitt på dagen. i Phan Thiet var det däremot riktigt varmt. Något att också tänka på även om ni åker i November.
Av Marbry
16 aug. 2017 08:36
Tack för svar Erik777! Vi bestämde oss för Phu Quoc och har nu bokat flygresa dit.

Är det någon annan som har några tips om vart på Phu Quoc det är bäst att bo?

Tar tacksamt emot tips på både bra områden samt hotell!