Phan Thiet- hur är staden uppbyggd? vart ska man bo?

11 nov. 2015 23:58
Visningar: 2210
Hej! Letar Hotell runt Phan thiet , ser att många av hotellen ligger på en lång bit efter stranden till "höger" om vad som ser ut som ett centrum på kartan?
Har man aldrig varit i Phan Thiet så är det inte lätt , därför frågar jag.
är staden stor? Finns affärer shopping marknader ? Mui Ne: har detta ett eget centrum? Finns det en shoppinggata ovanför denna "remsa" med hotell?

Hotell jag har tittat på är bla :

Seahorse Resort & Spa
Lotus Village Resort
22 nov. 2015 10:10
Hej
Jag skulle inte rekommendera dig att bo i Phan thiet pga fisksås tillverkning. Vissa dagar kan det stinka rejält i hela staden. Mui Ne finns många fina resort men det är dyrt också, samt stranden i Mui Ne ganska klippiga och vattnet är inte klart. Jag hade hellre valt Hoi An eller Nha Trang. Annars finns det en liten stad utanför som heter phan ri eller phan rang om jag inte minns fel. Där är det lugnare och bättre luft. Det var 10år sedan men allt kanske har hunnit förändras.
22 nov. 2015 18:43
Hej,
vi bodde i Mue Nie och vi bara älskade det. Vi bodde på Ocean Star Resort i en bunglow precis vid stranden. Men dom har många fina rum och en fin pool. Dessutom ligger det bra till för restauranger och shopping. Vi var där för 2 år sen och det var så super billigt att gå ut och äta. Vet ju inte om det har ändrats men som sagt då va det löjligt billigt.
24 nov. 2015 13:19
Hej! Jag har tittat på Nha Trang oxå efter jag skrev inlägget, Har ni varit där? känns som Mui Ne är lite för avslappnat.. Vill gärna kunna gå mellan boende strand och shopping ..
24 nov. 2015 15:33
om du vill har shopping och bad så är Danang att före dra. fina öar samt bra säkerhet i Danang. Jag har rest runt hela Vietnam, Nha trang har bra stränder, helst öarna samt maten i Nha är billigt och gott.
25 nov. 2015 09:24
Hej! Tack för ditt svar! Men finns det strand i Da nang på samma sätt som i Nha Trang? Vill som jag skrev kunna ha gångavstånd mellan och inte behöva ta båtutflykter till varje badtur, har en liten med oss så därför vill vi smidigt kunna gå mellan strand-hotell och shopping/marknader.
25 nov. 2015 09:28
Danang ligger nära havet men, stranden inte så fin, då är Nha trang bättre alternativ. Ganska stor stad och stranden längs hela staden. priskänsligt och billigt hotel. Finns varma bad uppe i bergen och lerbad för den som vill blir vackaer:-)
3 dec. 2015 08:24
Hej! Har tittat lite mer på Danang nu , verkar vara en stor stad med flera stränder och en flod mitt i ??
Vart i Danang ska man bo om man vill bo nära centrum och stranden där man kan bada?
Har tittat på SEA PHOENIX HOTEL i danang, Du som är känd med staden : Hur ligger detta hotell?

Men har fått känslan av att Nha trang är mindre?
3 dec. 2015 19:24
Hej
Nha Trang är mycket mindre, inte lika intensiv. Jag minns inte de hotellen som jag bodde i Danang, staden har förändrats så mycket sedan jag var där sist. Vill man har shopping och bad så är Danang att föredrar. Vill man har mer autentiskt, mindre stress och billigare hotel så är Nha Trang bättre. Staden Nha Trang ligger alla hotellen mittemot stranden och det finns flera öar där man med båt för en billig peng ta sig dit.
Med vänlig hälsning, Michael