Eventuellt Ko chang, ankor wat, Phu quoc..eller andra goda tips sökes

10 juni 2010 21:40
Visningar: 707
Har en massa frågor och hoppas någon ligger inne med lite kloka svar eller iallafall inspirerande tips.
Tänkte boka en resa till bangkok i Augusti, planen är sedan att finna ett tropiskt läckert ställe där man kan snorkla och kika på lite natur någon vecka. Âr Ko chang ett fint snorkelställe? Har förstått det som att denna ö inte är lika turistförstörd som många andra platser i Thailand. Finns det andra platser man inte bör missa i thailand vad snorkling angår? Var hittar man de riktigt vita stränderna (helst utan turister)?
Vidare funderar vi på en resa upp till Ankor Watt. Har hört att man kan via mekongfloden ta sig från Thailand in i Cambodja o Vietnam. Någon som har erfarenhet av vattenvägen eller land vägen? Undrar också om phu qouc är värt ett besök och om man eventuellt kan ta sig vattenvägen från Ko chang till Phu quoc?
Vi funderar runt om vi skall boka hemresan från Ho chi minh eller från Bangkok. Âr det mycket att gapa över på en månad med ex.Ko chang, ankor wat och Phu quoc??
20 juni 2010 12:36
Hej!

Tycker inte man kan säga att Koh Chang inte är turistförstörd. Vi var där visserligen under högsäsong så det kanske är bättre i augusti. Gillade ändå Koh Chang men om man är ute efter platser där det är mycket lugnare, mindre barer, mindre folk och fina vita stränder är Koh Kood perfekt (som man kan åka båt till från Koh Chang). Tyvärr är det ganska svårt att ta sig runt på ön förutom med båt men det är ju en del av tjusningen. Man kan åka båt eller paddla till supervackra stränder där man är alldeles ensam. Koh Maak är också ett tips. Där är stränderna bruna men ändå fantastiskt vackra med alla palmer. På dessa öar finns knappt någon shopping alls så ett tips är att handla det man behöver i Bangkok innan om man inte har med det hemifrån, t.ex. solglasögon, solkräm osv.
Vi inkluderade alla dessa ställen i en resa i denna ordningen: Bangkok, Koh Maak, Koh Kood, Koh Chang, Bangkok. Vi hittade tyvärr inget jättebra snorklingsställe runt dessa öar även om vi åkte på arrangerad snorklingstur.
Av Mpc
20 juni 2010 13:05
vi var på ko chang för något år sen bodde då på Klong Prao Resort o vi tog dags utflykter till Bang Bao en liten fiskeby på södra delen av ön o ut med späd båtar på olika ställen o för att snorkala o dyka dom kom till hotel o hämta upp oss fins många ställen att dyka på samt olika dyk firmer även svenska med dom tog vi inta utan vi reste ofta med en tysk firma o ofta var vi ut först på ställena sen kom aldom andra efter ca en två timmar
gillar ön den är lung men vill man ha liv o rörelse så åker man till på fötsta stället man kommer till White Sand Beach lätt att hyra moppe men det är backigt o krokigt så man får vara försiktig när man kör ..

kolla in tråden här http://www.kohchang.se/