Koh Chang till Angkor Wat

Av Karinb
9 jan. 2013 23:03
Visningar: 2182
Vi åker snart till Bangkok. En av sakerna vi planerat göra är en avstickare till Angkor Wat.
Är det bäst att ta flyget från Bangkok eller finns det bättre, billigare och intressantare sätt att ta sig från Koh Chang till Angkor Wat?
Är det något annat man inte får missa?
Av Ulf4345
10 jan. 2013 03:59
Då du kommer till Koh Chang finns flera olika lokala bussresearrangörer (minibuss), som dagligen kör till Angkor Wat. Det finns olika paket, som inkluderar Angkor Wat, t ex kombination med Phnom Penh och/eller Sihanoukville (den mest kända badorten).
Av Smg09
11 jan. 2013 07:16
Hoppar in här med en följdfråga;

Kan man göra dagsutflykter till Angkor Wat fr Koh Chang, eller behöver man flera övernattningar?
Av Karinb
11 jan. 2013 07:35
Tack Ulf för ditt svar. Jag kommer att vänta med att boka något förrän vi kommer fram till Koh Chang.
Av Hille2
11 jan. 2013 08:26
Citerat från smg09:
Hoppar in här med en följdfråga;

Kan man göra dagsutflykter till Angkor Wat fr Koh Chang, eller behöver man flera övernattningar?
Jag svarar som jag redan gjort i en annan färsk tråd i samma ämne. Du hinner inte se mycket av Angkor på en dag och det förutsätter att du reser först en natt, kommer fram på morgonen samt reser på kvällen igen för att du ska lyckas klämma in det på en dag. Alternativt landar med flyg från Bangkok på morgonen, gör en snabb utflykt till templen och har ett flyg tillbaks som avgår på kvällen.
Det är långt mellan Koh Chang och Siem Reap, titta på en karta så får du se.
Av Msdr
11 jan. 2013 22:17
Vi åkte minibuss från Koh Chang till Bangkok och flög därifrån. Spenderade endast 2 nätter i Siem Rep och hann besöka Angkor Wat på tok för lite på denna tid (en kväll, en heldag och en förmiddag).
När vi reste så var det mkt oroligheter vid gränsen enligt vår taxichaufför som körde oss, och vägen är tydligen också extremt dålig, men man får å andra sidan se mycket under den skumpiga färden och nu är det väl inga större oroligheter vid gränsen längre.
Av Karinb
12 jan. 2013 11:23
Vi har nog tänkt oss minst två övernattningar. Funderar på en cykeltur på landsbygden. Har hört att det ska vara riktigt bra.