Östkusten och ayers rock

22 mars 2016 02:45
Visningar: 369
Hej!
Nu är det dags för mig att backpacka genom Australiens östkust! Några tips längs vägen??
Min stora dröm är att se ayers rock, så jag undrar hur tar man sig dit på billigast från östkusten? Är buss möjligt? Eller måste man flyga?
22 mars 2016 19:45
När det gäller just att ta sig från östkusten till red desert, så är det nog flyg som gäller. Jag var där i december 2015 och flög från Alice Springs till Cairns, vilket inte var särskilt billigt ska tilläggas. Tror jag betalade ca $500 AUS, att jämföra med ca $ 140 AUS mellan Brisbane och Sydney.

Jag kom från sydkusten när jag skulle till Ayers Rock och gjorde en 6-dagars busstur som startade i Adelaide och slutade i Alice Springs. Fantastisk upplevelse som ligger högt upp på listan av det jag gjorde och upplevde i Australien. Bolaget heter Groovy Grape och dom gör även den motsatta resan; alltså från Alice Springs till Adelaide. Så om du ska ner till sydkusten, så är det inte fel att göra nån sån typ av resa. Tror även att dom gör 3-dagars turer som både börjar och slutar i Alice Springs. Det kan vara ett alternativ om du ska tillbaka till östkusten igen, men att flyga tur och retur kan kosta på lite. Om du ändå är i krokarna, skulle jag rekommendera att göra en hike i Kings Canyon. Mäktigt!

När du är på östkusten; missa inte Fraser Island och Whitsundays. Två absoluta måsten enligt mig.
24 mars 2016 04:03
Tack så mycket för era svar!! Lite trist att flyget är så dyrt menmen är väl värt det!
8 apr. 2016 10:48
Du kan säkert hitta massor med svar om Östkusten, men några personliga favoriter Sydney och uppåt är;

- Sydney, självklart. De flesta inlägg man läser tycker jag planerar för lite tid i Sydney och för mycket i QLD. Visst är det varmt och skönt i norr, men (no offence till Cairns, Bris och Surfers samt alla småhålor längs vägen) Sydney är en storstad med hur mycket som helst att erbjuda vilken inte kan göras på någon kort vecka.
- Blue Mountains - Många tror att det är en dagsdestination, jag tycker lätt man kan spendera några dagar här (damn, jag bodde ju här i 2,5 år). Bra mat, schyssta kaféer, bra äventyrsturism mm.
- Hunter Valley - om man är intresserad av vin vill säga - Mudgee och Orange mindre och annorlunda helt enkelt.
- Port MacQuarie - Oturistigt jämförelsevis med många bra stränder och trevligt stadsliv.
- Coffs Harbour - Se ovan.
- Cairns - Bra att utgå ifrån vad gäller revet.
- Port Douglas - Trevligt, laid back och samtidigt lyxigt.
- Kuranda National Park - Trevlig upplevelse.
- Tully River - För att White Water rafting är kul.
- Whitehaven Beach - Kritvitt och vidsträckt. Finns kanske inte i en backpackerbudget, men känslan att flyga in med en helikopter är ganska oslagbar.

Lite överskattat, men helt OK.
- Brisbane - storstad, inte så mycket mer.
- Surfers Paradise - Benidorm på Engelska.
- Byron Bay - Vackert, men backpackerghetto.
- Airlie (no) Beach - backpackerghetto som är språngbräda till Whitsundays.