Resa längs östkusten

16 juni 2013 12:01
Visningar: 1340
Hej allihop!
Jag och min kompis har planer på att åka ner till Australien i början av september i ett par månader och sedan ta oss över till Asien och Thailand i mitten av januari!
Klarar man av att beta av östkusten på 4-5 månader eller blir det väldigt tight med tid? vi har inte tänkt jobba särskilt mycket utan uppleva så mycket som möjligt!
Vi hade tänkt börja i Cairns och sedan åka neråt kusten:)
Finns det någon eller några som vill mötas upp är vi öppna för det mesta!

Ha de fint så ses vi i Australien till hösten! :d

Hälsningar
/Emma
17 juni 2013 13:34
Då menar du typ Cairns-Sydney? Det tar inte så lång tid. Jag säger att två månader räcker för att se allt däremellan, om man bortser från ev. tid ni jobbar. Inte varje liten by såklart, men alla sevärda saker som Cape Tribulation, Barriärrevet, Mission Beach, Magnetic Island, Whitsundays, Fraser Island, Great Keppel Island, Sunshine Coast, Brisbane, Gold Coast, Byron Bay och Sydney.
Av Reseguiden - Medlemssupport
18 juni 2013 09:45
Hej,

Tyvärr har vi blivit tvungna att rensa tråden då en avstängd medlem som brutit mot användarvillkoren fortsätter skapa nya konton och skriva inlägg. Om man är avstängd är det såklart inte ok att starta nya konton, utan dessa raderas också så fort vi upptäcker dem. Detta gäller även de inlägg man gör med det nya kontot även om inläggen i sig inte bryter mot användarvillkoren. Man får alltså självklart skriva om Australien, men inte om man är avstängd sedan tidigare.
http://www.reseguiden.se/forum/blogg/riktlinjer-for-diskussionsforumet-15440

Ha det så härligt i Australien! 4-5 månader låter som det är gott om tid för östkusten. På den tiden skulle ni nog även hinna se lite mer av resten av Australien.

//Vi på Reseguidens Medlemssupport
Av Paulina
18 juni 2013 16:07
Hej!

Åh va härligt att åka östkusten på Australien! Jag åkte den sträckan, fast Sydney - Cairns, på 1 månad utan att behöva stressa allt för mycket. Så om ni har 4-5 månader kan ni verkligen njuta och vara en längre period på de ställen ni gillar!

Några guldkorn som ni inte får missa enligt mig. Segla vid Whitsundays, 4x4 körning hiking på Fraser Island, surfing i Byron Bay och strandhäng på Bondi beach i Sydney.
Självklart finns det mycket mer pärlor och saker att både se och göra.

Priserna på flygbiljetter till Australien är låga nu och likaså den australiensiska dollarn är låg så det är en perfekt tid för en resa "down under"!

Hoppas ni får en riktigt bra resa!

/Paulina
15 juli 2013 17:42
Personligen gillar jag Manly mer än Bondi (lite mindre turistigt och trevligare väg dit med färjan) av de större stränderna. Mindre och trevliga stränder är Maroubra och Coogee. d

Port MacQuarie i NSW, nära gränsen till QLD, är en stad jag gärna tipsar om. Många schyssta stränder runt sta'n. Färsk fisk och skaldjur kan köpas lokalt och sköljas ned med lokala viner.

Gillar man äventyrsturism finns schysst White Water Rafting uppåt Tully River i QLD.

Vill du umgås med mycket andra av samma restyp som dig själv är Byron Bay, Airlie Beach, Cairns m fl populära backpackerställen medan en avstickare till Noosa är mer lokalt. I Sydney är BPs centrerade i området mellan Centralstation-Paddys Market/Chinatown-Liverpool Street-Elizabeth Street där det finns många dive bars - även om det finns många Hostels i hela staden.

Blue Mountains är en dagsdestination för många men - tycker jag efter att ha bott där i över två år - värt mer än bara en tripp upp och ned. Finns bra canyoning, rock climbing, abseiling mm och dessutom bra caféer och restauranger.