Oroligheterna i Thailand

13 jan. 2014 14:58
Visningar: 786
Hej!

Ska åka till Thailand om ca 2 veckor och undrar hur det är i Bangkok med oroligheterna? Vilka ställen ska man undvika?

Tacksam för svar!
Av Hille2
13 jan. 2014 15:29
Tänk dock på att det är färskvara. Enligt tidigare erfarenhet kan situationen ändras snabbt.
Av Marilcj
13 jan. 2014 18:34
Som det är just nu ska man hålla sig borta fr BKK o det kan ta lite tid att ta sig till o från flygplatsen, men som sagt det svänger fort.
Vi har goda vänner som lämnade BKK igår efter 5 dagar där o det hade varit lugnt eftersom de höll sig borta fr utsatta ställena, sen har vi bosatta bekanta där (thailändare) som avråder helt fr att man ska in i centrala BKK.
Så kolla lite extra precis innan ni lämnar
Av Hille2
13 jan. 2014 19:12
Läget är kanske rätt lugnt för tillfället men det har knappt börjat.
Det var ju egentligen meningen att demonstrationerna skulle starta först idag men de kom igång redan igår fm. Ta en titt på Richard Barrows sida som jag länkar till ovan (han finns även på twitter och FB). Tydliga kartor över vilka områden det handlar om just nu. Kan ju återigen upprepa att jag har anhöriga som bor och arbetar i ett av dessa områden och de går inte ut annat än för att gå till jobbet, så länge det kan hålla öppet. Mat har de bunkrat hemma för att klara sig en tid för att slippa vistas längre än nödvändigt på gatorna.
Man får räkna med upp till 4 timmars restid till eller ifrån flygplatsen meddelar ansvariga idag. Detta eftersom många vägar är avspärrade, så även jag skulle hålla mig borta från Bangkok i detta läge. Förra gången det var oroligheter där fastnade vi inne i staden och det var absolut inget nöje då allt som en turist kan ha glädje av, som shopping och sevärdheter, höll stängt.
13 jan. 2014 20:08
Ok, förstår att man ska undvika Bangkok så mycket som möjligt. Vi åker den 30/1 till Bangkok och ska åka direkt till donmueng. Där ska vi bo en natt för att sen ta oss vidare med flyg till Krabi.

Hoppas det är ok och att det inte blir något strul. Har det påverkat flygplatsen tidigare?

Man blir något orolig, åker med tre barn.
Av Marilcj
14 jan. 2014 06:26
Även 07 var nya flygplatsen utsatt för bombhot och vi vistades där samtidigt och inget vi som då var på flygplatsen märkte, vi fick veta det först när vi landa i Skandinavien.
08 när man ockuperade landades de flesta plan på en militärflygplats öster om BKK.

Personligen tror jag inte läget i BKK kommer att bli bättre förräns efter nyvalet som är utlyst, men att ta sig till o från flygplatsen ut i landet kommer att fungera men med kraftiga förseningar, redan när vi flög hem efter nyår valde chaufförerna ta annan väg till flygplatsen pga vissa avspärrningar.
Av Hille2
14 jan. 2014 06:35
Får de här demonstranterna, som tillhör Thailands elit och dessutom har stöd från militären, som de vill så blir det inget nyval. De vill helt enkelt inte ha någon demokrati och motsätter sig ett nytt folkval. Vi får hoppas att detta bara blir en i raden av stora demonstrationer i Thailand och inte en i raden av de otaliga militärkupper som varit i landet.

Apropå ockuperingen 2008 så var flygplatsen stängd i 8 dagar vilket gjorde att 250000 resenärer blev strandsatta i Thailand. De mindre flygplatserna kunde inte ta emot alla de flyg som skulle ha landat/flugit från Bangkok.
14 jan. 2014 06:44
Man är lite orolig! Hur ställer sig flygbolagen till att resa dit? Är det några resor som blivit avbokade?
Av Hille2
14 jan. 2014 06:53
Flera länder har redan avrått från resor till Bangkok och det är också en rad flygbolag som ställt in sina flyg till och från huvudstaden. På svenska UD har man inte avrått, däremot avråder man från att vistas i de områden i Bangkok som är oroliga och hänvisar till sin karta. Tyvärr är de dåliga på att uppdatera sin karta.

Nu är det ju två veckor tills ni ska resa, så ta inte ut någon oro i förskott. Mycket kan hända innan dess.
14 jan. 2014 16:44
Har varit inne och läst i Thailands news och där står att det INTE planerar att ockuperar flygplatser, tågstationer, flygledningscentraken eller börsen . Hoppas att det stämmer.

Regeringen skall hålla ett möte där de ska diskuteras om valet kan senare läggas eller inte.
Av Hille2
14 jan. 2014 17:07
Ja, precis vad jag sagt tidigare i tråden. Sedan får man se hur det blir för det blir nog svårt för initiativtagarna till denna enorma demonstration att styra över vad alla deltagare gör. De hade inga planer på att ockupera flygplatsen sist heller. Tror också att det blir svårt att få igenom de krav de ställer, t.ex. att nuvarande premiärminister skall både avgå och landsförvisas och att det inte ska hållas några allmänna val, med enbart blockader och demonstrationer. Denna gång hotas de dock av dryga böter om de rör flygtrafiken. Men hur som helst så lär vi veta hur det blir med det innan det är dags för er att åka.
28 jan. 2014 18:05
Vi är i Bangkok nu (med två små barn) och situationen här känns inte så otäck eller farlig. Men man vet som sagt aldrig om/när det förvärras. Vi kom till tågstationen i förrgår kväll och tog en taxi till hotellet, The Berkeley Hotel nära avstängningarna i Phathumwan. Taxiresan tog minst dubbelt så lång tid mot vad den hade gjort utan demonstrationerna eftersom taxichauffören inte hade koll på vilka gator/korsningar som är avstängda. Vi har rört oss ute idag och igår och tycker inte att stämningen känns det minsta hotfull på dagtid. På kvällarna håller vi oss på hotellet. I receptionen sa de att demonstranterna samlas vid femtiden på eftermiddagen.
Ska ni bara åka mellan flygplatserna och sova en natt, så borde ni inte märka av så mycket. Vi håller tummarna för att det inte blir någon ockupation av flygplatserna - i morgon onsdag ska vi flyga hemåt.
https://mapsengine.google.com/map/viewer?mid=z8PQg3n-E8hc.ki408jFitTDw