Orlando-västkusten-Miami

Av Bode
2 feb. 2014 07:26
Visningar: 642
Först ett stort tack till alla här på forumet som gjort mig så mycket klokare i planeringen av vår Floridaresa.

Jag! Min man och vår 15 åriga dotter sitter och planerar inför vår floridaresa till sommaren. Trots massor med bra inlägg här så har vi nu några frågor.

Resan är nu bokad och vi blir borta 4juli-23 juli. Vi börjar med 4 nätter i orlando, första dagen shopping sedan blir det universal studios och dagen därpå sea world. Sedan kör vi vidare ut till västkusten för att spendera 7 nätter. Efter flitigt letande på nätet har vi kommit fram till att vi vill spendera några dagar i st petes beach / clearwater beach. Kör sedan ner till siesta key, där vi spenderar några nätter och efter det ner till Fort myers eller Naples.
Efter den veckan blir det 8 nätter på south Miami beach, på vägen till Miami blir det såklart Everglades.

Här kommer då våra frågor och funderingar:
Vi tänker boka hotell hemmifrån (är på gång) till Orlando , Siesta key (eftersom jag läst att här kan bli fullt) och såklart Miami. Men sedan har vi en fundering på att köra och se var vi hamnar och boka på plats de övriga dagarna på västkusten. Jag vet att de flesta på forumet förespråkar att boka hemmifrån , men finns det inga fördelar med att boka på plats? Finns det risk i juli att det är fullbokat?

Jag förstår att st petes beach och clearwater beach är två fina stränder, men vilken ska vi välja? Vad är skillnaderna mellan dessa? Är det mest ungdomar i CB i juli?

Hur är det att bo så att man har bayutsikt i st petes beach? Vi hade tänkt oss havsutsikt men så Hittade jag ett hotell som såg väldigt mysigt ut den sidan, Baywiew plaza resort water front, någon som har erfarenhet av det hotellet?

Min sista fråga är, Naples eller Fort Myers beach?

Eller har vi kanske tänkt fel någonstans i vår planering? Alla tips är välkomna.
2 feb. 2014 09:33
Vet också att det brukar rekommenderas att boka hemifrån här på forumet, men håller inte riktigt med.
Det beror på vad man är ute efter.

Om man tycker att boendet är jätteviktigt och man absolut vill ha ett visst läge, pool etc. då ska man boka hemifrån.
Om man i stället vill ha flexibilitet och möjlighet att åka vidare om man inte gillar ett ställe, ska man boka på plats.
I USA har jag främst rest "öppet" och aldrig haft några problem att hitta boende, det finns motell överallt.
Pratade bara häromdagen med en kollega som beskrev hur han hittat det mest fantastiska boendet i Key West på plats och till ett pris som man inte hittar på nätet hemifrån.
En vän råkade ut för att de hade bokat 5 nätter på en plats som vid ankomst kändes helt fel, de hade i stället velat bo på en ort några mil därifrån... (också Florida, men jag minns inte vart)
Av Birgere
2 feb. 2014 14:21
Visst kan man hitta boende på plats men mitt tips är ändå att boka via nätet då det oftast är billigare.
Minns en gång när vi hade förhandsbokat 3 nätter på ett hotell i Miami Beach och det var så bra att vi ville stanna 2 nätter till. Kollade med receptionen vad en förlängning kostade.... hrm... gick sedan upp på rummet och bokade via datorn till ett pris som var 40% lägre. Traskade ner till receptionen igen och kollade så dom fått min bokning... alt OK.
I Californien så letade vi hotell kvällen innan avfärd och bokade via nätet etapp för etapp. Detta gav en frihet men jag tror det bara var i Vegas vi fick löjligt låga priser.

Kontentan, det blir nog inte billigare och utbudet sämre men vill man vara flexibel så funkar det jättebra. Glöm inte datorn/surfplattan bara.
2 feb. 2014 21:59
Hejsan, ni har ngt verkligen spännande att se framemot! Om jag hade stannat en vecka på samma ställe på västkusten hade jag rekommenderat att hyra en lgh utmed stranden istället för hotell. Finns en mängd lgh till uthyrning där de flesta lghkomplex har egen pool med jacussi. En sajt kan vara www.jcresorts.us eller www.homeaway.com. tänk på att det skall vara jämna nummer på gulf boulevard för att vara på "rätt" sida :).
Jag gissar på att det är högsäsong i juli varför jag hade rekommenderat boka i förväg.
4 feb. 2014 20:16
Åh vad härlig resa ni har framför er och halva nöjet är ju minst det ni gör nu sitter hemma och planerar.
Visst vill man kunna göra lite spontana saker med så allt behöver inte schemaläggas men vissa saker är bra att ha klart för sig.Man spar ju tid med på det.

Jag har varit i Florida för lite drygt 20 år sedan. Har hört mkt gott om västkusten där och det är många som rekommenderar det.

Vi var i Californien oktober november 2012 och funderar just nu på när vi kan åka dit igen. Vi trvis verkligen där. När man söker på resor så är det ju helt andra biljettpriser då i höst än nu i sommar.
Får man fråga var ni köpte era biljetter?
Jag brukar söka på momondo , pricerunner och Travellink. Det är nästan 10000 som skiljer sig på biljetten som jag hittar på 22000 kr i höst mot i sommar .

Visst är det roligt att sitta och leta resor och planera!

//Kristina
Av Bode
8 feb. 2014 14:46
Tack så mycket för svaren!
Funderar nu på att boka tre nätter i Clearwater beach eller st petes beach hemifrån sedan tre nätter i siesta key. Ang condos så har vi hyrt det via home away under våra Miamidagar. Men ville passa på att se mer än ett ställe på västkusten, det är därför det lutar åt hotell. Om någon har bott på något som ni kan rekommendera på västkusten så tar vi gärna emot tips.
Jag försöker läsa mig till vilket jag ska välja av st petes beach och Clearwaterbeach, men blir inte riktigt klo på det. Någon som kan hjälpa mig?
Av Bode
8 feb. 2014 14:54
Kristina!
Vi vi flyger med Luft Hansa, 1 mellanlandning i Toronto på ditvägen och Frankfurt på hemvägen, för 3 personer kostade dessa 25.000. Jag bokade inte direkt hos LH utan via en bokningssajt, kommer inte ihåg exakt nu men tror att det var travelfinder (dock ej helt säker på detta).
Lycka till med letandet!
8 feb. 2014 15:58
Hej Bode!

Igår hittade jag för fyra vuxna till San Fransisco för 17 000 kr... och i juni så vi får se vad det landar.
Vi brukar flyga till Malaga ett par gånger om året och det har ju blivit lite av en "sport" att hitta bra resa med allt vad det innebär med flygtid och avgång till bästa pris.
,
Man blir så sugen på att åka över igen USA är väldigt populärt nu verkar det som!

Kristina