Obegränsat uttag i Englands banker?

Av Aaberg
7 apr. 2011 21:16
Visningar: 701
Tacksam om någon kan ge snabbt svar på vad som gäller (åker om några dagar). Jag ska eventuellt köpa en bil av en privatperson i England och bästa sätt verkar vara att ha pengarna på Visakortet som är kopplat till mitt bankkonto och sedan på bank i England ta ut eller om möjligt föra över pengarna på säljarens konto. Har talat med Swedbank och de säger att det inte finns några begränsningar på uttag (behöver ta ut cirka 50 000 kronor) men vill dubbelkolla med er här om det verkligen är så eftersom jag inte fick så seriöst intryck av den på Swedbank som sa att det är på det viset. Så hur är det - obegränsat uttag (50 000 kr) från kortet eller inte på banker i England?
Av Peter_o
8 apr. 2011 10:46
Föra över pengar måste du ju kunna göra, men frågan är väl om säljaren godtar det. Teoretiskt kan du ju starta överföringen med säljaren närvarande, få bilen och sedan stoppa överföringen. Visserligen har det varit uppe i Plus på tv ett par fall där man inte lyckats stoppa överföringen sedan man insett att man håller på att bli lurad på pengarna.

Att ta ut 50 000 i ett annat EU-land låter ju inte som så märkvärdigt, men det finns ju nya regler mot penningtvätt så du är nog på rätt väg när du nu försöker kolla reglerna. Det enklaste är nog att gå in på ett annat Swebank-kontor och dubbelkolla.

/PeterO