Norra Sverige

Av Theab
5 aug. 2018 11:51
Visningar: 159
Hej!
Jag ska tillsammans med min sambo och vår hund resa tre veckor i norra Sverige. Vi kommer ha husbil och tanken är att köra från Stockholm till Sverige tar slut. Köra kusten på vägen upp och inlandet på vägen hemåt (avslutar resan i Borås).
Jag skulle gärna vilja höra alla era tips och råd över saker att se och göra under vår resa. Allt ifrån bra ställena att parkera husbilen för en natt, restauranger, caféer, vackra vägar, byar, stränder, öar, berg, vart vi borde vandra, vad vi borde hoppa över. Helt enkelt allt ni kan tänka på norr om Gävle som vi borde se.

Tack för er hjälp :)
5 aug. 2018 12:22
Låter som en spännande resa!
Här kommer lite tips från mig:
Jag kan starkt rekommendera er att stanna i Skule, stort berg där ni både kan hyra klättrings utrustning för att klättra upp eller så kan man även vandra upp. Finns bla en häftig grotta att se där och ni borde även vandra till slåtterdalsskrevan, som jag tycker är häftigare. Skule har även en jätte fin nationalpark som ni lätt kan gå runt i en dag.
Surströmming borde ni också prova på, då kan jag antingen rekommendera Ulvön där ni kan ta er dit från Köpmanholmen. Ulvön är väldigt fin och båtturen dit ut är också väldigt fin. Om ni inte känner för att åka båt så kan jag i så fall rekommendera Skeppsmalen. Skeppsmalen är en gammal fiskeby med fyr, jätte fint!
Hoppas att ni får en härlig tripp :-)
Medlemmen har tagit bort svaret